Situatii in care creditele IFN te scot din incurcatura

Creditele nebancare, oferite de IFN-uri – institutii financiare nebancare – reprezinta o solutie practica si o alternativa la creditele clasice, oferite de institutii financiare bancare. Aceste produse financiare sunt intr-un permanent proces de dezvoltare, atat pentru a se adapta nevoilor oamenilor, cat si pentru a inova noi tipuri de credite, precum si mecanisme de analiza si aprobare a solicitarilor de credit.

Unul dintre principalele motive pentru care creditele IFN au inregistrat succes este faptul ca sunt mult mai flexibile, persoanele care aplica pentru un astfel de credit beneficiind de conditii mai usor accesibile decat in cazul produselor clasice de finantare. Acestea pot fi accesate atat de persoane cu un venit minim pe economie, cat si de pensionari si chiar de catre persoanele care au un scor de creditare mai mic.

Desi aceste credite sunt vazute, de multe ori, ca fiind o metoda de inselatorie, din cauza costurilor pe care le inglobeaza, toate acestea sunt afisate si prezentate solicitantilor atunci cand merg sa se informeze. In plus, acestia au posibilitatea de a gasi variante foarte accesibile, cu oferte bune in ceea ce priveste dobanzile, chiar rezonabile si in randul creditelor IFN, mai ales daca aleg sa solicite oferte de la mai multe institutii.

Distribuie prietenilor

O varianta care faciliteaza accesul la produsele mai multor institutii financiare este reprezentata de platformele online de comparare a imprumuturilor. O astfel de platforma va genera o lista de oferte de credite, personalizata in functie de suma de bani introdusa si perioada de rambursare aleasa. Astfel, solicitantul are la indemana un instrument care il ajuta sa aleaga cea mai avantajoasa varianta de creditare, comparand dobanzile si comisioanele practicate de creditori. In plus, aceasta este foarte usor de utilizat, fiind o platforma gratuita, accesibila si rapida.

Avantajele imprumuturilor oferite de IFN-uri

Printre avantajele imprumuturilor oferite de IFN-uri se regasesc:

  • facilitatea in ceea ce priveste aplicarea, aceasta putand fi facuta online;
  • numarul actelor necesare pentru aprobare este unul redus, de aproximativ 2-3 tipuri;
  • evaluarea solicitarii este una rapida, ce poate dura intre 2 si 24 de ore;
  • solicitantii au posibilitatea de a alege dintr-o varietate de oferte, datorate competitivitatii foarte mari de pe aceasta piata;
  • nu sunt solicitate garantii;
  • la aceste credite pot aplica si persoane cu venituri mici sau cele care apar ca restante in Biroul de Credite.

Tipuri de credite IFN care pot ajuta la iesirea dintr-un impas

Deoarece unul dintre avantajele importante ale creditelor IFN este rapiditatea cu care pot fi accesate, in cazul nevoii de a obtine un imprumut urgent acestea reprezinta cea mai buna solutie. Astfel, orice dificultate de ordin financiar poate fi rezolvata, indiferent de tipul de credit pentru care opteaza solicitantul, cu atat mai mult cu cat varietatea de oferte este una foarte mare.

Prin urmare, expertii in finante de la CreditRapid.ro au analizat piata financiara in ceea ce priveste creditele, observand ca trei dintre cele mai intalnite si solicitate credite nebancare sunt: creditele de nevoi personale, creditele pentru achizitionarea de bunuri si creditele pentru pensionari.

1. Creditul de nevoi personale

In momentul in care exista un scop specific pentru care este nevoie de o suma de bani mai mare decat bugetul disponibil al persoanei care are acest scop este necesara solicitarea unui imprumut. Prin urmare, cea mai la indemana solutie este aplicarea pentru un credit financiar, iar daca are nevoie sa fie si un credit rapid, atunci cele oferite de IFN-uri sunt cele mai potrivite.

Acest scop poate reprezenta, de fapt, o multime de lucruri. Fie ca este vorba despre mobila necesara pentru o locuinta confortabila sau electrocasnice pentru modernizara acesteia, creditul de nevoi personale este metoda de finantare pe care o poate acorda atat institutiile financiare bancare, cat si cele nebancare. De asemenea, aceasta poate fi folosit si in cazul aparitiei unor cheltuieli neasteptate, pentru care bugetul lunar al unei familii este insuficient.

Astfel ca indiferent ce tip de institutie financiara este aleasa, pentru creditul de nevoi personale este foarte usor de aplicat, diferenta dintre institutiile bancare si IFN-uri fiind rapiditatea de aprobare si accesibilitatea acestora si pentru persoanele considerate neeligibile, adica cele cu venituri minime pe economie sau cei care au un rating bancar mai slab.

In plus, increderea romanilor in IFN-uri a crescut considerabil in ultima perioada si datorita informarii acestora despre avantajele si dezavantajele creditelor oferite de aceste institutii. De aceea si numarul celor care aleg sa se imprumute la acestea a crescut, iar ofertele determinate de piata competitiva ii atrag tot mai mult. Ofertele IFN-urilor sunt atragatoare datorita ratelor fixe, conditiilor de eligibilitate pentru acordarea creditelor – care sunt minime – si chiar posibilitatea de a fi accesate online, fara a fi nevoie ca solicitantii sa se deplaseze nici macar o data pana la sediul institutiei.

2. Creditul pentru achizitionarea de bunuri

Desi sunt asemanatoare cu creditele de nevoi personale, cele pentru achizitionarea de bunuri sunt limitate strict la acest aspect, investitii in bunuri si produse, indiferent de natura acestora. Prin urmare, in cazul in care este vorba despre modernizarea sau mobilarea locuintei, acest tip de credit este ideal. Insa, acesta este destinat si pentru achizitia de dispozitive electronice sau electrice, fiind potrivit chiar si cand se doreste a se oferi un cadou valoros unei persoane dragi.

Astfel, daca telefonul mobil sau laptopul s-a defectat, iar cheltuielile cu reparatia nu sunt rentabile, inlocuirea acestora se poate face prin intermediul creditului pentru achizitionarea de bunuri. Sau poate copilul isi doreste sa aiba si el un smartphone, iar parintii au cazut de acord ca este momentul potrivit pentru acest gadget, ori doresc sa ii faca un cadou ca urmare a unei reusite personale a acestuia, acestia pot apela la un astfel de credit pentru a achizitiona produsul dorit.

3. Creditul pentru pensionari

Pensionarii sunt printre cei mai defavorizati atunci cand vine vorba despre creditele financiare traditionale. De aceea, multe IFN-uri au dezvoltat produse financiare special destinate acestei categorii de persoane, cu conditii si mecanisme de analiza adaptate acestora.