Şocul venit de la profesorul Streinu-Cercel: Apa şi săpunul ne apără de gripă!

Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balş din Capitală, a renunţat la sfaturile academice, recomandând populației o serie de măsuri după ce ieri dimineață Ministerul Sănătății a declarat oficial epidemie de gripă în România:

„Problema este igiena personală – apa și săpunul sunt sfinte, nu dezinfectanții”, a afirmat medicul, într-o conferință de presă comună cu ministrul Sănătății.

Profesorul a subliniat că igiena personala este cea mai importantă. Nu a minimalizat nici rostul măştii: „Este bine să purtăm și masca de protecție. Nu se poartă sub nas, pentru că prin nas veți contamina ce e în jur. Nu uitați că trebuie să ne spălam în nas, atunci când ne spălăm pe față. Ceea ce învățam la grădiniță trebuie să punem acum în practică.”
Adrian Streinu-Cercel a lansat, de asemenea, un apel ca oamenii să nu meargă cu copiii la mall și în zone aglomerate: „Dacă tot vine vacanța și îi scoateți din colectivitate, nu vă mai duceţi copiii la mall”.

Distribuie prietenilor

Cel mai reputat specialist în boli infecţioase a şocat, într-un fel, prin discursul său care chema, renunţând la terminología sofisticată a evoluţiilor virale şi la panica vaccinării populaţiei după ce două treimi din iarnă au trecut, la regulile ELEMENTARE  de păstrarea a sănătăţii.