• Home
  • Prima
  •  Sondaj: PSD stă pe cai mici! Cum ar vota românii dacă ar avea loc alegerile europarlamentare duminica viitoare

 Sondaj: PSD stă pe cai mici! Cum ar vota românii dacă ar avea loc alegerile europarlamentare duminica viitoare

sondaj europa fm 1

Un barometru publicat de Europa FM arată că PSD se clatină din temelii la apropiatele alegeri europarlamentare. În perioada 23-26 mai, cetăţenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfăşura pe 26 mai.

Este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European. Scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 şi mai 2014.

Europa FM a căutat să afle și în această lună care sunt opțiunile de vot ale românilor.

Dacă votul ar avea loc duminică, 25.2% dintre cei care ajung la urne – ar vota Partidul Național Liberal – PNL trece așadar în fața Partidului Social Democrat, care se află pe locul al doilea la o distanță de aproape 4 procente.

Pe locul al treilea s-ar situa Alianța 2020, cu aproape 18 procente – în ușoară scădere față de luna trecută. ALDE, PMP, UDMR cresc în preferințele electoratului, în timp ce PRO România, partidul condus de fostul premier Victor Ponta – scade cu doua procente, ajungând la 11.2 %.

Procentele din grafic provin din opțiunile valide:

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de 18 ani și peste, în perioada 18martie – 3 aprilie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Marja de eroare este de +/- 3,1%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.

Parteneri