Șoșoacă l-a alergat pe Cîțu cu un sac pentru cadavre. Orban a încercat să aplaneze situația

Parlamentarii dezbat și votează, marți, moțiunea de cenzură depusă de PSD. Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis, PSD are nevoie de 234 de voturi. Potrivit calculelor, dacă toți parlamentarii PSD și AUR ar fi prezenți și ar vota moțiunea, aceasta ar fi respinsă. În acest moment, PSD și AUR reușesc să strângă cel mult 204 voturi, cu 30 mai puțin decât majoritatea necesară pentru adoptarea moțiunii.

Diana Șoșoacă, senator independent, a fost scoasă din sală după ce a venit cu un sac pentru cadavre.

„Voiam să îi spun domnului Orban că dacă îmi acordă 2-3 minute îl ajut să scape de domnul Cîțu.
Această guvernare este inimaginabil de distrugătoare pentru poporul român.
Mă uitam pe GPS să văd unde sunt autostrăzile pe care ajung la Iași. Mă uitam să văd unde este PIB-ul crescut. Mă uitam cum bolnavii cronici nu au dreptul nici acum să intre în spitale să se trateze.
Ne-au spus că 26.000 de oameni au murit de Covid, ca să aflăm că doar 217 au fost morți de Covid. Dar mai vin morți din urmă.
Mă uitam la vaccinare. Eu știam că trebuie să aibă motive medicale, nu mici, nu muștar, nu trotinete.
Trebuia să anunțați românii că această vaccinare are efecte adverse.
Când domnule Cîțu vă uitați în urmă, pe mâinile dvs. și ale întregului guvern stă sânge”, a spus Șoșoacă, potrivit digi24.ro.

Distribuie prietenilor

Ulterior, Diana Șoșoacă a plecat de la tribuna Parlamentului țipând, după care a scos un sac pentru cadavre pe care l-a pus în fața premierului Florin Cîțu. Aceasta a fost scoasă afară din sală de chestori, la solicitarea președintelui Camerei Deputaților.

„Doamna senator, comportați-vă civilizat și nu vă bateți joc de această instituție. Chestorii, luați sacul”, a spus, de la tribuna Parlamentului, Ludovic Orban.
ACTUALIZARE 17:00: Dezbaterile au fost finalizate și a început votul. Acesta este secret, cu bile. Parlamentarii coaliției nu vor vota.