Varianta Delta a coronavirusului se transmite într-un timp ”înfricoșător de scurt”

Multime de oameni

 

Varianta Delta (indiană) a coronavirusului se poate transmite după un contact ”înfricoșător de scurt”, de doar câteva secunde, cu o persoană bolnavă de Covid-19, potrivit experților citați de Guardian, după cum notează hotnews.ro.

Potrivit unei investigații făcute în Australia, după analizarea imaginilor înregistrate de camere de supraveghere, varianta Delta a Sars-Cov-2 s-a transmis de la o persoană infectată la una sănătoasă în doar 5-10 secunde într-un mall din Sydney, fiind consemnate cel puțin două astfel de cazuri.

Premierul statului australian New South Wales, Gladys Berijiklian a spus că transmiterea coronavirusului între două persoane care mergeau una lângă alta s-a făcut într-un timp ”înfricoșător de scurt”.

Ministrul sănătății din același stat, Brad Hazzard a descris varianta indiană drept un ”medaliat cu aur când vine vorba de sărit de la o persoană la alta”.

Jeannette Young, medicul șef din alt stat australian, Queensland, a atenționat și ea că varianta Delta se transmite prin contacte mult mai efemere decât în trecut: ”La începutul pandemiei, spuneam că un contact apropiat timp de 15 minute reprezintă o îngrijorare. Acum se pare că este o problemă și cu 5-10 secunde. Riscul este mult mai mare decât acum un an”.

Mai mult aici