• Home
  • Fapt divers
  • Soție adulteră, obligată să-i achite daune morale soțului, care a aflat după 16 ani că nu este tatăl biologic al copilului

Soție adulteră, obligată să-i achite daune morale soțului, care a aflat după 16 ani că nu este tatăl biologic al copilului

tata ti baiat

O femeie din județul Suceava a fost obligată de judecători să-i achite 50.000 de lei daune morale fostului soț, după ce timp de 16 ani i-a ascuns că nu el este tatăl unuia dintre cei doi copii.Cei doi soți s-au căsătorit în 1991, iar relația lor a fost una aparent bună până în urmă cu zece ani, atunci când femeia a plecat la muncă în străinătate.

Bărbatul a rămas acasă cu cei doi copii, cel mai mare având patru ani. Întrucât femeia revenea acasă o dată sau de două ori pe an, soțul i-a cerut să se întoarcă în țară, plângându-i-se că îi este greu să crească singur cei doi copii mici. Mai ales că din punct de vedere financiar familia nu o ducea rău.

Femeia a refuzat să se întoarcă, iar în ultimii trei ani, potrivit soțului, nu a mai venit în țară. În urma unor discuții telefonice aprinse, între cei doi soți, pe tema revenirii în țară, bărbatul a amenințat-o cu divorțul, sperând că astfel o va convinge.

Spre surprinderea sa, femeia i-ar fi răspuns că nu o interesează, pentru că ea are o altă relație și că oricum nu este el tatăl copiilor lor.

Pentru că nu a mai fost cale de înțelegere, cei doi soți au divorțat în urma unui proces ce s-a întins pe parcursul a doi ani.

Pentru că spusele femeii cum că nu el ar fi tatăl copiilor l-au pus pe gânduri, soțul a depus o acțiune în instanță pentru a se stabili paternitatea copiilor, iar expertiza medico-legală a arătat că este exclus ca el să fie tatăl biologic al fiului cel mare.

Cu orgoliul rănit, bărbatul și-a dat în judecată fosta soție, solicitând judecătorilor să o oblige să-i plătească despăgubiri în valoare de 200.000 de lei pentru că a fost mințit timp de 16 ani și ”pentru atingeri aduse afectivului, precum și demnității și onoarei”..

Femeia le-a declarat judecătorilor că i-ar fi recunoscut bărbatului despre aventura ei și că după botezul copilului ar fi alungat-o de acasă, însă după puțin timp, acesta a acceptat situația, a iertat-o și a rugat-o să se întoarcă pentru a continua relațiile de căsătorie.

Instanța i-a dat câștig de cauză fostului soțul, arătând că acesta a știut de infidelitatea soției, însă nu și că el nu ar fi tatăl copilului cel mare. Astfel, instanța a obligat-o pe femeie să îi achite fostului soț 50.000 de lei daune morale.

Mai mult pe 3dots.ro

Parteneri