• Home
  • Prima
  • Spania -România 5-0. Cum omoară ai noștri, în noi, iubirea de fotbal

Spania -România 5-0. Cum omoară ai noștri, în noi, iubirea de fotbal

spania romania 1

Am crezut că meciul de la București cu Suedia, pentru o râvnită calificare la Europene, este cel mai învecinat cu umilința. Suedezii – care nu-s nici spanioli, nici brazilieni – ne-au bătut doar cu 2-0. Scorul putea fi 4 – 0, sau…

În Spania scorul a fost 4-0 la sfârșitul primei reprize, interval de joc în care ai noștri au fost figuranți, dar parcă le dăm un rol prea mare. Mingea a trecut de la un jucător spaniol la altul, neincomodată de picioarele obosite din start ale românilor.

Repriza secundă a părut un pic mai vioaie, doi, trei jucători români încercând deposedări și ceva driblinguri. Contra cutează niște schimbări. Iese Iannis Hagi, sub privirile îngândurate ale tatălui său, reperat în tribune de televiziunea spaniolă.

Apare cu ceva avânt în glezne olteanul Mitriță, ne mai salvează o bară, ne mai apără un noroc, dar cei care joacă fotbal sunt ibericii. De altfel, în minutul 90 mai înțeapă o data, pentru 5 – 0 poarta nefericitului Tătărușanu.

Punct și se încheie epoca selecționerului Contra. Va veni altul. Dar de unde luăm fotbaliști, că seceta e totală? Li se usucă iarba sub ghete. Tribunele, înțesate cu români, au scandat și au sperat până când fluierul arbitrului a ofilit culorile din tricolor. Noapte bună!
L. Prahoveanu, AMPress

Parteneri