”Știri de căcat”. Rușine ziariștilor! Care ciclon?!

Acum câteva zile, AMPress cita declarația directorului executiv al ANM care vorbea despre un fel de furtună-ciclon care se îndreaptă spre România, venind din Peninsula Italică. Deja făcea ravagii în Croația, iar direcția de deplasare a cataclismului, ne indica. Specialistul, liniștitor, spunea că nu trebuie să ne alarmăm, fiindcă efectele devastatoare se vor pierde pe traseu, iar când va ajunge în România va fi cel mult furtună, cu ploi obișnuite și vânt de 5o km pe oră.
Am citit și eu știrea postată de colegii mei. Avea elementele de credibilitate, mai ales că utiliza declarația unui specialist de vârf în domeniu. De ce ar fi fost o știre ”confecționată”,”idioată”, ”de căcat”, scrisă de imbecilii din presă în ”lipsă de subiecte”? Ea a fost rapid amendată de cititorii care au o imensă bucurie să injure ziariștii și când merită și când nu. Cineva vorbește de ”șeful vostru”, adică de mine, care-și învață ziariștii să scrie idioțenii, de parcă eu aș sta la pândă în spatele fiecărui jurnalist cu parul sancțiunii și cu ghilotina cenzurii. Citez două comentarii, la întâmplare, scrise de oameni stimabili, cred, acum câteva zile, care-și exprimă în felul lor, ”politicos și ferm”, nemulțumirea față de prestația noastră, publicînd știri alarmiste. Mi-ar fi plăcut s-o încasăm degeaba.

Tomescu Elena Aloooo,presa adormita și dezinformatoare! Ce cicloane si ce specialiști? Va cam bateți joc de cititori! RUȘINE!
Vasy Nicolai Prostii debitate
Ştiri de căcat
Se anunță caniculă și ei sperie oile cu pielea lupului din pădure,
Unde este uraganul, doar în imaginația lor.

Din păcate, chiar dacă aceiași meteorologi nu-l numesc azi ciclon sau uragan, ci o furtună ”mai măricică”, constatăm cu amărăciune că în Vestul țării au murit oameni, au fost dezvelite case, zeci de răniți, unii în stare gravă, sunt în spitale. A venit din senin ”furtuna”, care mie mi se arată cu fața agresivă a unei tornade care spulberă și ucide? N-a venit din senin. Ea a curs spre noi de câteva zile, existau informații, unele difuzate și de ”imbecilii” de la AMPress. În SUA o asemenea ”furtună” pe care ei o numesc tornadă, ciclon, mă rog, americanisme, e anunțată din minut în minut, populația e avertizată să nu iasă în stradă, să intre în adăposturi. Nu putea fi anunțată, cu o oră mai devreme, populația Timișoarei să se adăpostească, să lase mașinile în voia vântului, să-și tragă copiii la adăpost? Nu puteau fi salvați cei opt morți din motive de imbecilitate, nu a ziariștilor, de astă dată, ci a diriguitorilor acestei țări? Puteau fi salvați dacă România funcționa normal, ca un stat bine rânduit, inclusiv în fața pericolelor naturii, imposibil de oprit, dar care pot fi aflate – unele din ele – cu un minut mai devreme decât clipa în care e deja prea târziu. Dumnezeu să-i aibă în pază pe cei care au fost omorâți, nu de un uragan, ci de un ”vânt mai măricel” și să apere viața copilașilor răniți grav, aflați în grija medicilor și sănătatea oamenilor încă în pericol, aflați în spitalele din Timișoara, Bistrița, Arad!,

Distribuie prietenilor

P.S.

La această oră, jumătate din Guvern, în frunte cu premierul, curge cu elicopterele spre zonele afectate. Sunt vizitați răniții din spitale și sunt transmise condoleanțe familiilor îndurerate ai căror fii au murit. Rețeta e  veche, cu valoare nulă. Comandamentele vor analiza și se vor lua măsuri contra vântului, singurul vinovat, făptaș dovedit.