• Home
  • Știri
  • Stoltenberg: „Europa, SUA și NATO trebuie să rămână împreună. Avem nevoie de NATO în această lume din ce în ce mai periculoasă”

Stoltenberg: „Europa, SUA și NATO trebuie să rămână împreună. Avem nevoie de NATO în această lume din ce în ce mai periculoasă”

Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO a declarat, într-un interviu pentru Reuters, că Alianța are rolul să păstreze pacea în lume și trebuie să evite folosirea armelor nucleare. Jens Stoltenberg spune că “Europa, Statele Unite și NATO trebuie să rămână împreună pentru a depăși aceste momente grele”.

“Scopul nostru este să prevenim conflictul și să nu mai folosim atâtea arme. NATO trebuie să protejeze și să păstreze pacea în lume. Și am făcut asta mai bine de 70 de ani. Am avut de-a face cu probleme în legătură cu armele nucleare, dar nimeni nu le-a folosit și trebuie să evităm acest lucru. Orice atac la granița NATO va genera un răspuns din partea noastră. Va trebui să prevenim orice fel de atac. Dar ce este mai important acum, când trăim vremuri mult mai periculoase în estul Europei, este să ne mobilizăm și să ne întărim și mai mult protocoalele și tot ce ține de organizarea noastră. (…) Europa, Statele Unite și NATO trebuie să rămână împreună pentru a depăși aceste momente grele. (…) Avem nevoie de NATO în această lume din ce în ce mai periculoasă”, a precizat Stoltenberg, potrivit stiri.tvr.ro.

Secretarul general al NATO l-a criticat pe Vladimir Putin pentru că a folosit retorica nucleară „periculoasă și nesăbuită”.

Parteneri