• Home
  • Știri
  • Stoltenberg: „Războiul din Ucraina ar putea ajunge în Europa și s-ar putea transforma într-un război între NATO și Rusia”

Stoltenberg: „Războiul din Ucraina ar putea ajunge în Europa și s-ar putea transforma într-un război între NATO și Rusia”

Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a exprimat îngrijorarea că luptele din Ucraina ar putea scăpa de sub control şi ar putea să devină un război între Rusia şi NATO, relatează „The Guardian”.

„Dacă lucrurile merg prost, pot merge groaznic de prost”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru postul norvegian de televiziune NRK, potrivit romaniatv.net.
„Nu există nicio îndoială că un război în toată regula este o posibilitate”, a mai spus Stoltenberg.

Stoltenberg, fost prim-ministru al Norvegiei, a adăugat că este important să se evite un conflict „care să implice mai multe ţări din Europa şi care să devină un război în toată regula în Europa”.

„Este un război teribil în Ucraina. Este, de asemenea, un război care poate deveni un război în toată regula ce riscă să se extindă într-un război major între NATO şi Rusia. Lucrăm în fiecare zi pentru a evita acest lucru”, a spus secretarul general al NATO.

Moscova i-a acuzat în mod repetat pe aliaţii din NATO că au devenit efectiv parte din conflict, furnizând arme Ucrainei, antrenându-i trupele şi furnizând informaţii militare pentru a ataca forţele ruseşti.

Parteneri