AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Stroe (PNL): „Nu discutăm modificarea datei alegerilor prezidențiale. Este un subiect pe care îl vom aborda după data de 9 iunie”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a respins într-o intervenție pentru B1 TV, că se discută în coaliție mutarea alegerilor prezidențiale. Acesta a precizat că nu se discută modificarea datei alegerilor prezidențiale, acestea fiind un subiect care va fi discutat de PSD-PNL după alegerile locale:

“Este doar o speculație care se face în legătură cu aceste alegeri. În momentul de față cu toții evoluăm în ecuația alegerilor locale. Preocupările noastre se îndreaptă către a oferi cele mai bune soluții tuturor adminsitrațiilor publice locale din această țară. Nu discutăm modificarea datei alegerilor prezidențiale. Este un subiect pe care îl vom aborda după data de 9 iunie, când vom fi în măsură să evaluăm și rezultatele activității noastre și în mod evident să organizăm și să proiectăm și viitorul politic și electoral.

În momentul de față nu discutăm modificarea datelor. A fost un anunț public al premierului în legătură cu posibilitatea de a organiza aceste alegeri în luna septembrie. Foarte probabil vom confirma acest scenariu și după alegerile locale”.

Cât privește scenariul continuării coaliției după alegerile din iunie, Ionuț Stroe a precizat că “dacă un lucru merge bine, nu îl schimbi”:

“Dacă avem rezultate și mă refer în principal la guvernare, lucrurile pot continua în ecuația politică în care evoluăm și astăzi. Din punctul meu de vedere nu există în momentul de față dificultăți în această relație PNL-PSD, chiar dacă există competiție în mai toate județele și orașele acestei țări.

Această competiție, această rivalitate este una istorică și chiar dacă la nivelul Guvernului există conlucrare, dialog, decizii comune, la nivelul administrației publice locale am preferat să avem această competiție.

Și în București se manifestă această competiție. Regulile sunt foarte bine definite. Respectul reciproc există. Nu aș vedea niciun fel de problemă să putem să continuăm acest proiect. Momentul și motivul pentru care am stabilit această coaliție a fost acela de a depăși anumite probleme, posibile situații de instabilitate care s-ar fi putut transforma în instabilitate economică și socială.

Și contextul de securitate în care evoluăm ca și țară contează enorm de mult. Cred că este cea mai potrivită coaliție care pe undeva să oprească acest val de extremism, populism, val de anti-europenism care din păcate caracterizează și politica românească”.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!