• Home
  • Știri
  • Studiu: Marea Britanie va fi cea mai performantă economie a Europei în următorii 15 ani. China va depăși Statele Unite

Studiu: Marea Britanie va fi cea mai performantă economie a Europei în următorii 15 ani. China va depăși Statele Unite

studiu

Marea Britanie va fi cea mai performantă economie a Europei în următorii 15 ani, apropiindu-se foarte mult de cea a Germaniei și distanțându-se de Franța, în timp ce China ar urma să depășească Statele Unite în anul 2037, conform unui studiu efectuat de un institut britanic, potrivit gandul.ro.

Economia britanică urmează să aibă o creștere constantă de 1,6%-1,8% în următorii 15 ani și va rămâne pe locul al șaselea la nivel mondial, după depășirea efectelor negative generate de Brexit și de o serie de șocuri, arată o analiză realizată de Centrul pentru Cercetări Economice și în domeniul Afacerilor (CEBR).

În 2023, principalele economii ale lumii sunt Statele Unite, China, Germania, Japonia, India, Marea Britanie, Franța, Italia, Brazilia și Canada. Conform predicțiilor Centrului britanic pentru Cercetări Economice și în domeniul Afacerilor (CEBR), în 2038, principalele economii ale lumii vor fi China, SUA, India, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franța, Brazilia, Coreea de Sud și Canada.

Economia britanică ar urma să aibă un ritm de creștere mai accelerat decât cel al principalelor economii din zona euro – Franța, Germania, Italia și Spania -, deși nu va egala performanțele Statelor Unite.

”Baza economiei britanice încă este foarte puternică. Statutul Londrei de centru financiar și pentru consultanță în domeniul serviciilor, combinat cu intensificarea secctorului serviciilor în întreaga țară vor stimula creșterea economică a Marii Britanii”, afirmă Pushpin Singh, analist la CEBR, citat de agenția Bloomberg.

Pushpin Singh a subliniat că impactul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană ”fie a fost exagerat, fie nu a fost explorat suficient deocamdată”.

Continuarea aici

Parteneri