SUA şi Rusia, acord de pace în cazul războiului din Siria

După mai multe săptămâni de negociere între Rusia şi SUA, secretarul de stat John Kerry şi omologul său rus Sergei Lavrov au anunţat vineri noaptea că au încheiat o înţelegere în privinţa războiului din Siria care presupune o încetare a ostilităţilor începând din după-amiaza de luni, potrivit BBC, notează Mediafax.
Războiul din Siria: SUA şi Rusia anunţă un acord de pace în cazul conflictului
Conform planului, guvernul sirian va înceta misiunile de luptă în zonele specifice luate de opoziţie. Rusia şi SUA au stabilit un centru în parteneriat care să lupte împortiva aşa numitului Stat Islamic şi luptătorilor al-Nusra.
Anunţul a urmat discuţiilor purtate între secretarul de stat John Kerry şi omologul său rus, Sergei Lavrov.
Planul este valabil atât pentru regimul aflat la conducere în Siria dar şi opoziţia trebuie să-şi asume obligaţiile, a declarat secretarul de stat John Kerry la Geneva. Opoziţia a anunţat că este pregătită să se supună planului, a spus Kerry, dacă guvernul din Siria arată că este serios în aplicarea lui.

Reprezentantul rus, Sergei Lavrov a declarat că Rusia a informat guvernul din Siria în privinţa înţelegerii, iar guvernul a fost de acord să-l îndeplinească.