AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Succesul afacerii tale depinde de modul în care te promovezi. Iată CUM să-ți faci reclamă eficient!

Chiar dacă produsul tău este cel mai bun de pe piață, dacă nu știi să-l promovezi, cel mai probabil vei rămâne cu el pe stoc timp îndelungat. În condițiile unei competiții acerbe în toate domeniile, o companie are șanse mici să supraviețuiască sau să se dezvolte fără publicitate, astfel că toate brandurile apelează astăzi la strategii de marketing, care să le aducă rezultatele pe care și le doresc. Află în continuare CUM să-ți faci reclamă într-un mod eficient!

Top 4 tehnici moderne de publicitate care dau cele mai bune rezultate:

  • Reclamă pe rețelele de socializare

Social Media reprezintă un instrument de marketing extrem de eficient, iar companiile care și-au dat seama de potențialul enorm de dezvoltare prin aceste canale au avut doar de câștigat. În momentul de față, Facebook este cea mai folosită platformă pentru acest lucru, fiind totodată și cea care oferă cele mai bune rezultate, însă Instagram vine și el puternic din urmă.  

  • Inserarea unui videoclip pe Youtube

Pe acest canal îți poți crea o pagina de brand, unde să postezi diverse filmulețe interesante despre produsul tău. Poți organiza concursuri, lansa provocări sau orice altceva crezi că va atrage publicul și va aduce mai multe vânzări. De asemenea, pe Youtube poți integra reclame în timpul altor videoclipuri vizionate de milioane de utilizatori.

  • Articole online cu conținut de calitate

Îți poți crea un magazin online și un blog în care să postezi diverse articole interesante și alte mesaje pe care vrei să le transmiți utilizatorului final. Însă, pentru ca pagina ta web să fie printre primele locuri în rezultatele motoarelor de căutare, este important să ai cunoștințe SEO sau să apelezi la o firmă specializată, care să te ajute în acest sens.

  • Publicitate prin SMS

Deoarece telefonul este cel mai utilizat mijloc de comunicare, o reclamă prin SMS poate avea o rată de succes foarte mare. Prin mesaje text este posibilă segmentarea socio-demografică, astfel că transmiterea lor se poate realiza către o categorie specifică de destinatari, în funcție de targetul de clienți și de nevoile afacerii tale. De asemenea, cu ajutorul geolocalizării retroactive, poți direcționa o reclama doar către persoanele care s-au aflat la un moment dat într-o anumită zonă. 

Există mai multe avantaje ale acestui canal de marketing, așadar merită să te adresezi unei firme care are experiență în furnizarea unui astfel de serviciu. Dacă vrei mai multe informații, vezi oferta aici și află tot ce vrei să știi despre tehnica de SMS marketing.

Indiferent ce metodă de publicitate alegi, este important să te folosești de creativitate pentru a te apropia de clienții tăi. Nu trebuie să-i agasezi cu mesaje inoportune sau cu informații inutile. Reclama ta trebuie să fie originală, inovativă și de impact.

Iată CUM să-ți faci reclamă în mod creativ:

  • Folosește-te de umor! Astfel, ajungi mai repede la clienții tăi, deoarece, în momentul în care vei crea o reclamă haioasă, toată lumea va dori să o vadă. Prin urmare, like-urile și share-urile o să crească imediat, iar compania ta va fi mai cunoscută.
  • Gândește out of the box! Fii original și încearcă să te evidențiezi prin ceva, să ieși din anonimat, fie prin produsul, fie prin reclama ta. Oamenii vor ceva diferit, așadar depinde de creativitatea ta să-i faci să înțeleagă că, folosind produsul sau serviciul tău, vor primi exact ce își doresc.
  • Fă quiz-uri interesante! Acestea stârnesc curiozitatea, de aceea le poți folosi pentru a atrage cât mai mulți vizitatori pe site-ul sau pe pagina ta de pe rețeaua de socializare. De exemplu, toți fanii serialului Game of Thrones și-ar dori să știe cu ce personaj se aseamănă sau dacă ar putea supraviețui în acea lumea palpitantă, așadar gândește-te cum ai putea folosi acest lucru în favoarea ta!
  • Lasă-i pe alții să-ți facă publicitate pe gratis! Creează un aranjament amuzant în locurile publice, un panou publicitar sau orice altceva crezi că ar putea stârni interesul și dorința oamenilor de a se fotografia cu lucrul respectiv. Poza poate ajunge pe toate rețelele de socializare fără ca tu să depui un efort considerabil.

În concluzie, încearcă să te folosești de instrumentele moderne de publicitate pentru a-ți crește vizibilitatea și pentru  a atrage mai mulți clienți. Fii creativ și oferă-i publicului exact ce are nevoie!

Sursa foto: Pixabay.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!