„Superluna sânge de lup” alimentează credinţe stranii, precum că ea vesteşte iminenţa sfârşitului

Fenomenul „superluna sânge de lup” va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie şi este o combinaţie între eclipsă totală şi superlună.
În timpul eclipsei, Superluna se va afla la distanţa cea mai mică de Pământ, părând astfel mai mare. Potrivit time.com, termenul „Luna lupului” vine de la numele pe care unele grupuri de amerindieni le dau eclipselor de lună. Cea din luna ianuarie a fost numită aşa pentru că „în timpul iernii geroase, cu zăpezi mari, haitele de lupi urlă flămânde la marginea satelor indiene”.

Potrivit National Geographic, ea va fi vizibilă în America de Nord, de Sud, Islanda, Groenlanda, părţi din vestul Europei şi Africii. Oamenii din Europa şi Africa de Est vor putea să vadă o eclipsă parţială.

„Superluna sânge de lup” alimentează credinţe stranii, precum că ea vesteşte iminenţa sfârşitului, că “în sângele de lup flâmând al lunii lumea va fi înghiţită cu totul”.

Distribuie prietenilor

Astrologii au şi ei interpretări care nu ocolesc magicul. Pentru oamenii de ştiinţă care “citesc în stele” este un fenomen cosmic deosebit de interesant care oferă prilejul de a “fotografía” altfel cerul şi constelaţiile.