Surse: Ministrul Justiției a anunțat că Secția Specială va fi desființată

 

Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie va fi desfiintata, singurul lucru inca neclar este modul in care va fi luata aceasta decizie, cel mai probabil undeva la inceputul anului viitor, le-a spus ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, procurorilor DIICOT reuniti la Constanta, cu ocazia implinirii a 15 ani de la crearea Parchetului Antimafie.

Surse prezente la discutia cu ministrul Justitiei, la care presa nu a avut acces, spun ca acesta a tinut sa repete de trei ori mesajul despre desfiintarea SIIJ (cunoscuta si ca Sectia Speciala) in aplauzele procurorilor DIICOT, scrie ziare.com.

Distribuie prietenilor

Totodata, Catalin Predoiu le-ar fi explicat procurorilor DIICOT de ce si-a anulat votul in plenul CSM pentru alegerea presedintelui Consiliului. Ministrul pretinde ca isi doreste ca magistratii sa isi aleaga presedintele fara interventia decisiva a factorului politic, chiar daca acesta detine un vot legal.

„Dupa un mandat de rezistenta, esential si fara de care nu am fi ajuns aici, eu am un mandat de constructie”, le-ar fi spus ministrul Predoiu procurorilor DIICOT, potrivit surselor Ziare.com.