• Home
  • Știri
  • Surse: Președintele Klaus Iohannis merge în prima vizită oficială în Ungaria

Surse: Președintele Klaus Iohannis merge în prima vizită oficială în Ungaria

iohannis si novak ungaria

Președintele Klaus Iohannis va merge, la începutul lunii octombrie, în prima vizită oficială la Budapesta, au declarat surse oficiale pentru Digi24.ro.

Vizita are loc la invitația președintei Ungariei, Katalin Novak. Președintele a acceptat invitația și va efectua o vizită oficială în Ungaria, potrivit surselor citate, după ce despre invitațiile făcute șefului statului a vorbit inclusiv premierul maghiar Viktor Orban, în alocuțiunea susținută în acest an la Băile Tușnad.

La momentul respectiv, șeful guvernului ungar spunea că „nu o să îi spunem despre ce să vorbească și despre ce nu să vorbească”, făcând referire la un document al MAE în care i se cerea să nu trateze temele sensibile pentru partea română.

Relațiile dintre cele două țări au fost unele tensionate în ultima perioadă, pe fondul unor declarații făcute de oficiali maghiari veniți în vizite private în România.

Dincolo de declarații provocatoare și proteste ale diplomației de la București, Ungaria și-a exprimat susținerea pentru aderarea României la spațiul Schengen, unul dintre cele mai importante obiective ale țării noastre.

Parteneri