• Home
  • Știri
  • Surse: Sebastian Burduja ar urma să fie candidatul PNL la Primăria Generală

Surse: Sebastian Burduja ar urma să fie candidatul PNL la Primăria Generală

burduja 2

Sebastian Burduja, în prezent președintele organizației PNL Sector 1 și ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, ar urma să fie candidatul PNL la alegerile de anul viitor pentru Primăria Generală a Capitalei, susțin surse politice citate de B1 TV.

Informația vine la scurt timp după ce Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Capitalei, și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației PNL București și după ce liderul PMP, Eugen Tomac, a dat de înțeles că partidul pe care-l conduce îl va susține pe Nicușor Dan, actualul primar general, pentru a câștiga un nou mandat.

La rândul său, săptămânile trecute, Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că partidul său va face tot posibilul ca Primăria Capitalei să nu ajungă iar pe mâinile Gabrielei Firea (PSD), care de asemenea și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat. Declarațiile lui Drulă au fost în general favorabile lui Dan. USR va lua anul acesta decizia privind candidatul pe care-l va susține.

Însă o candidatură a lui Sebastian Burduja ar însemna ca blocul de Dreapta, care la precentele alegeri i-a asigurat victoria lui Nicușor Dan în detrimentul Gabrielei Firea, să fie spart de PNL, iar social-democrata să aibă practic cale liberă spre Primăria Generală.

Mai mult aici

Parteneri