• Home
  • Știri
  • Sute de cadavre ies la iveală pe Everest, din cauza încălzirii globale

Sute de cadavre ies la iveală pe Everest, din cauza încălzirii globale

Everest2 1

Schimbările climatice dezvăluie fața sumbră a Everestului. La 8848 m deasupra nivelului mării, în munții Himalaya, sute de cadavre au ieșit la iveală în această perioadă, din cauza topirii ghețarilor.

Este cunoscut faptul că mulți alpiniști și-au pierdut viețile pe Everest, de-a lungul anilor, în încercarea de a cuceri cel mai înalt punct al lumii. Dintre aceștia, foarte puțini au mai ajuns să fie îngropați de către familii, pentru că din cauza condițiilor climatice, corpurile lor au rămas pe munte pentru totdeauna.

Tot din cauza condițiilor climatice însă, procesul natural de descompunere nu are loc pe Everest, acolo unde temperaturile pot ajunge și la -50 de grade Celsius. Multe dintre corpurile celor care mor pe „acoperișul lumii” rămân acolo pentru totdeauna, acesta fiind și motivul pentru care Everest mai este cunoscut și sub numele de „cel mai mare cimitir în aer liber”.

Aproape 300 de oameni au murit pe Everest până în prezent. 200 au rămas acolo pentru totdeauna. Însă din cauza încălzirii globale, și a topirii gheții într-un ritm accentuat, zilele acestea sute de cadavre au început să iasă la lumină. BBC notează că autoritățile nepaleze au tot coborât cadavre în ultimii ani de pe munte, însă acum unele dintre cele mai vechi ajung să fie expuse.

Sursa – unica.ro

Parteneri