Tamar Samash, ambasador al Statului Israel în România, omagiu emoționant Iașiului universitar

Excelența sa Tamar Samash, ambasador al Statului Israel în România, a ținut vineri un discurs emoționant și emoționat totodată, la Iași, municipiu de care se simte profund legată.

Ceremonia „Dies Academici” organizată la împlinirea a 158 de ani de la înfiinţarea primei universităţi moderne a României, Universitatea Alexandru Ioan Cuza  din Iaşi, a fost prilejul pentru a mărturisi profundul său respect pentru munca şi dăruirea profesorilor, studenţilor acestui reper de vârf al învățământului superior din România:

„Este o onoare pentru mine să fiu alături de voi, a spus Tamar Samash, în această zi aniversară, atât pentru universitatea ieşeană cât şi pentru Academia Română. Acum 158 de ani era înfiinţată această instituţie ca piatra de fundaţie a educaţiei universitare din România, iar de atunci a continuat să educe cei mai buni şi respectaţi profesori şi gânditori din prezent. Această vizită îmi este foarte dragă pentru că Iaşiul este a doua mea casă, aici în România, fiind oraşul pe care l-am vizitat cel mai mult în timpul misiunii mele diplomatice. Momentul în care anul trecut am primit titlul de cetăţean de onoare nu îl voi uita niciodată. (…) Celebrarea Universităţii Alexandru Ioan Cuza înseamnă onorarea unuia dintre simbolurile Iaşiului. Am un respect profund pentru munca şi dăruirea profesorilor, studenţilor şi angajaţilor acestei universităţi”.

Distribuie prietenilor

Aurelia Apostol, AMPress