Tăriceanu: Nu votez la referendum. Mi se pare o prostie

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, la Slatina, că nu va merge să voteze la referendumul pe probleme din justiţie, pentru că i se pare o greşeală, ca să nu spună „o prostie”.

„Nu avem o problemă noi cu referendumul, ca partid. Am spus-o de nenumărate ori în trecut şi o mai spun şi astăzi: nu e normal ca o temă politică care ar trebui să fie de interes, care ar trebui să devină de interes, adică alegerile pentru Parlamentul European, în care vreau să îi convingem pe români să se preocupe, să fie mai atenţi la dezbateri, să vină la vot, să fie perturbată de un alt subiect care este fără nicio legătură cu Parlamentul European, cu alegerile europene. Este o temă politică pe care vrea să o folosească preşedintele în avantajul propriu, vrea să fure startul în cursa electorală din toamnă şi de aceea vine cu acest referendum”, a spus Tăriceanu, potrivit Mediafax.

”Preşedintele vrea să stoarcă ultima picătură de avantaj politic din tema justiţiei. (…) Nu o să merg să votez la referendum pentru că referendumul mi se pare o greşeală, ca să nu spun o prostie”, a afirmat liderul ALDE.