• Home
  • Prima
  • Tăriceanu o compară pe Kovesi cu Ceauşescu şi-i plânge pe cei ajunși în pușcărie din cauza ei

Tăriceanu o compară pe Kovesi cu Ceauşescu şi-i plânge pe cei ajunși în pușcărie din cauza ei

dragnea si tariceanu 1 1

Enervarea Vioricăi Dăncilă, legată de alegerea Laurei Codruța Kovesi în poziția de Procuror Șef European a fost depășită doar de enervarea lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Laura Codruţa Kovesi a fost votată azi în reuniunea COREPER pentru poziţia de procuror şef al Parchetului European, printr-un proces strict politic care nu are nimic de a face cu performanţa. Din nou dubla măsură pe care semnalat-o permanent a prevalat: ce nu ne este permis nouă este perfect acceptabil la Bruxelles”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, joi, pe Facebook, informeazăMEDIAFAX.

Liderul ALDE a adăugat că este mândru că va ajunge în această funcţie Kovesi, la fel cum a fost mândru atunci când „dictatorul odios” Ceauşescu a fost plimbat cu trăsura de „Regina Angliei” (Elisabeta a II-a nu este regina Angliei, ci a Marii Britanii – n.red.).

Într-o emisiune la DIGI 24, liderul ALDE, rămas fără partid, a plâns victimele abuzurilor făcute de Kovesi, ”distrugând încrederea poporului în justiție”. La replica moderatorului că DNA nu se ocupă de popor, ci de miniștri hoți, Tăriceanu a survolat subiectul, exprimându-și mai departe revolta pentru această opțiune ”politică” a Uniunii Europene.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri