• Home
  • Prima
  • Tăriceanu și-a dat demisia din ALDE

Tăriceanu și-a dat demisia din ALDE

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din ALDE, partid pe care-l conducea din 2015, anunță un comunicat de presă, transmis luni seara.

„Procedurile pentru organizarea alagerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale in cazul fuziunii a două partide obligă ALDE și PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegației Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligația tuturor candidaților la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calității de membru de partid PRO România. Această obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare și îl vizează inclusiv pe președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu”, arată comunicatul ALDE.

La alegerile parlamentare, candidații ALDE se vor regăsi pe lista PRO România, iar noul partid se va numi Pro România Social Liberal, a anunțat Victor Ponta.

AMPress

Parteneri