AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Tensiuni și demisii în USR

Anul 2024 începe cu o serie de probleme pentru Uniunea Salvați România, confruntată cu mai multe demisii, cu tensiuni între lideri, dar și cu degringoladă la nivelul unor filiale.

Primărița Elena Lasconi, la un moment dat o mare speranță a Uniunii și pusă cap de listă la europarlamentare, continuă relația rece pe care o are cu actuala conducere. Primărița din Câmpulung Muscel și-a dat demisia din funcția de vicepreședintă a USR Argeș, fără a oferi prea multe detalii, nici măcar în plan intern, unde s-a declarat „scârbită“ de ce se întâmplă.

Surse politice din USR au precizat pentru „Adevărul“ că între conducerea centrală și Elena Lasconi e o relație foarte rece. Recent, Cătălin Drulă, președintele USR, a început să vorbească în partid de o candidatură a sa la prezidențiale, potrivit informațiilor „Adevărul“, chiar dacă în unele sondaje Lasconi are un grad de favorabilitate mai mare.

O altă demisie care a venit în weekendul trecut este cea a Ancăi Sawaya, una dintre fondatoarele USR Diaspora și șefă a USR Franța. „Azi mă opresc aici pentru că nu mai cred în USR. Nu vă mai pot spune că USR e altfel după ce am văzut excluderi abuzive pentru delict de opinie, delațiuni în serie, epurări, fraudări de alegeri interne (…) promovarea unor impostori mediocri în funcții publice“, a precizat fosta USR-istă în mesajul de despărțire.

Atacuri la adresa conducerii au venit și din partea europarlamentarului Vlad Gheorghe, în special în mediul intern, însă mai ales din partea lui Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu și candidat la șefia USR București în urmă cu trei ani.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!