• Home
  • Prima
  • Teodorovici anunţă că dă bani localităţilor, inclusiv pentru salarii şi ajutoare sociale

Teodorovici anunţă că dă bani localităţilor, inclusiv pentru salarii şi ajutoare sociale

teodorovici 1

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, că în şedinţa de Guvern de vineri se va adopta o hotărâre prin care se vor aloca 1,4 miliarde de lei pentru funcţionarea UAT-urilor, precizând că a doua rectificare bugetară va avea loc în luna noiembrie.

„Este o alocare de fonduri în baza Ordonanţei 12, care se referă la rectificarea bugetară către UAT -uri. Sunt cele 1,4 miliarde de lei pe care le-am menţionat de mai multe ori şi care se distribuie către UAT-urile din România. Nu este o rectificare, este o hotărâre de guvern care va avea o anexă cu toate comunităţile locale şi cu sumele. Au fost discuţii şi cu o parte din comunităţile locale, dar noi am colaborat foarte mult cu colegii din teritoriu de la finanţele publice locale, pentru că dânşii, practic, au centralizat din fiecare judeţ în parte şi au trimis către centru situaţia centralizată. Este nevoie de o hotărâre de guvern pentru că ordonanţa privind rectificarea asta prevede: prin hotărâre de guvern se alocă fondurile necesare comunităţilor locale”, a explicat Teodorovici, la Senat.

Potrivit ministrului, prin această hotărâre de guvern sunt acordate sumele necesare funcţionării comunităţilor locale – salarii, partea socială legată de persoanele cu dizabilităţi, însoţitori, scrie Agerpres.

Anunţul este mai ales pentru primarii care au un rol important în următoarele scrutine electorale. El vine înainte de votul moţiunii de cenzură și, conform unor comentatori, ”seamănă cu suta de lei cu care mărea salariile Ceaușescu la mitingul care avea să ducă la căderea lui”. Anunțul lui Teodorovici vine după ce premierul Dăncilă a cerut comunităților să-i ia la întrebări pe aleșii lor în Parlament, dacă vor vota – ceea ce ea nu crede – moțiunea de cenzură, întrucât dând jos Guvernul își dau jos și șansele de a primi bani.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri