• Home
  • Prima
  • Teodorovici anunţă taxă pentru pensiile speciale, tăierea burselor și limitarea călătoriilor gratuite cu trenul pentru studenţi

Teodorovici anunţă taxă pentru pensiile speciale, tăierea burselor și limitarea călătoriilor gratuite cu trenul pentru studenţi

teodorovici 1

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, propune ca persoanele care primesc pensii speciale să plătească o taxă de solidaritate. Măsura a fost anunțată la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD și ar urma să fie transpusă într-un act normativ.

Ministrul nu a precizat și care va fi nivelul taxei. Pe surse se vehiculează că ar putea avea o valoare de 30%, notează stiri.tvr.ro.

Ministrul susține că nu este vorba despre un plan de austeritate, ci de reforme necesare pentru a avea un buget sustenabil, pe termen lung. Economiștii se așteaptă însă și la alte tăieri bugetare din cauza deficitului tot mai mare.

De asemenea, Teodorovici vrea să taie bursele studenților care pe perioada verii nu muncesc. Astfel, în cele trei luni de vacanță, studenții care nu au un job, nu vor mai primi burse de merit.

O altă propunere vizează limitarea călătoriilor gratuite cu trenul pentru studenți. De facilitate ar urma să mai beneficieze doar studenții care au cel mult 26 de ani și rezultate bune la învățătură. Inițiativa este criticată de reprezentanții asociațiilor studențești.

Potrivit acestora, doar 20% dintre biletele emise anul trecut de CFR au fost pentru studenţi.

Parteneri