Teodorovici: Nu voi accepta niciun fel de prelungire a vreunui acord de împrumut fără argumente foarte clare

 

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Guvern, după întâlnirea cu vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Andrew McDowell, că „nu va accepta niciun fel de prelungire a vreunui acord de împrumut fără argumente foarte clare, iar rolul Ministerului Finanţelor va fi unul activ, nu doar de colector de informaţii legate de modul în care se derulează anumite proiecte”.

„Cred foarte clar că Ministerul de Finanţe trebuie să aibă un rol important nu doar acela de a colecta informaţiile legate de modul în care se derulează împrumuturile cu Banca Europeană de Investiţii şi de situaţia acelor proiecte, ci şi de implicare în mod activ, trimestrial, cu discuţii la minister pentru a vedea exact dacă au fost blocaje şi, mai ales, care sunt soluţiile pentru a face ca împrumuturile să fie trase la timpul asumat alături de finanţator. Nu voi accepta niciun fel de prelungire a vreunui acord de împrumut fără argumente foarte clare. Nevoile în România sunt foarte mari, pe diferite zone de interes pentru cetăţeni şi nu cred că putem justifica prin faptul că echipele destinate să facă acest lucru la nivel de ministerelor de linie şi nu numai nu-şi fac treaba cum ar trebui. Rolul Ministerului de Finanţe va fi unul activ pentru ca lucrurile să meargă aşa cum ne dorim cu toţii”, a spus Teodorovici, potrivit Agerpres.

Distribuie prietenilor

Ministrul Finanţelor a precizat, totodată, că în cadrul în întâlnirii pe care a avut-o luni cu oficialul BEI au fost discutate o serie de subiecte, printre care înfiinţarea Fondului Suveran sau a Băncii de Dezvoltare a României.