AM Press Logo
Muzeul Pietrei

The Guardian: Rusia l-a cultivat pe Trump ca resursă timp de peste 40 de ani, dezvăluie un fost spion KGB

Donald Trump a fost recrutat de KGB în anii 80, sustine un fost spion rus.
KGB s-a comportat ca și cum ar fi fost extrem de impresionat de personalitatea lui Trump, a declarat pentru Guardian Iuri Șveț, un fost spion rus. Donald Trump a fost cultivat ca resursă a Rusiei peste 40 de ani, și cei de la Moscova au sărbătorit faptul că s-a arătat atât de dispus să promoveze propaganda anti-occidentală, spune fostul spion KGB.

Iuri Șveț, trimis de URSS la Washington în anii 80, îl compară pe fostul președinte american cu „cei cinci de la Cambridge”, rețeaua de spioni britanici care au transmis secrete la Moscova în timpul celui de-al doilea război mondial și la începutul războiului rece.

Acum în vârstă de 67 de ani, Șveț este sursa principală a cărții American Kompromat a jurnalistului Craig Unger.

„A fost ca atunci când recrutezi persoane când sunt în studenție și țintesc spre poziții importante. Cam așa ceva s-a întâmplat și cu Trump”, a declarat Șveț, prin telefon, luni, din casa sa aflată în statul Virginia, SUA.

Acesta, fost maior KGB, a activat ca agent acoperit având un job de corespondent la Washington pentru agenția de presă Tass, în anii 80. S-a mutat definitiv în SUA în 1993 și a obținut cetățenia americană. Lucrează acum pentru o companie de securitate și a fost asociat cu Alexander Litvinenko, asasinat la Londra în 2006

Jurnalistul Craig Ungar scrie că Trump a apărut prima dată pe radarul rușilor în 1977 când s-a căsătorit cu prima sa soție, Ivana Zelnicova, un fotomodel ceh.

Trump a devenit atunci ținta unei operațiuni de spionaj desfășurată de serviciile secrete ale Cehoslovaciei, în colaborare cu KGB.

Mai mult pe DIGI24.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!