AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ți-ai propus să te menții în formă? Află AICI 5 motive SURPRINZĂTOARE pentru care sala de fitness NU mai este la modă!

Dacă și tu faci parte din acea categorie de persoane care au reușit, după mai mult timp, să se automotiveze pentru a-și face abonament la sală, ar fi bine să ai în vedere, înainte de a-ți lua un angajament pe termen lung, că antrenamentul clasic cu greutăți nu mai este la modă. Pe măsură ce vremurile se schimbă și lumea evoluează, apar și noi metode, mai practice și mai eficiente, de menținere a formei fizice.

Prin urmare, în loc să sacrifici timp și energie urmând clasicul antrenament cu greutăți pe grupe musculare, indiferent dacă ești femeie sau bărbat, ia în calcul faptul că există și alte modalități prin intermediul cărora poți ajunge să ai un corp de invidiat. 

5 motive pentru care NU mai este la modă să mergi la sală

  • Workout-urile pe intervale de intensitate s-au dovedit mai eficiente

Există persoane care au abandonat sala de fitness sau nu au frecventat-o niciodată din cauza lipsei de timp. Pentru unii, acest lucru nu reprezintă decât o scuză. Realitatea este, însă, că în ziua de azi, agenda oricărui angajat care, eventual, trebuie să se ocupe și de familie, este destul de încărcată. Antrenamentul scurt, pe intervale de mare intensitate, cum este cel de tip Tabata, nu numai că s-a dovedit a fi mai eficient, însă este și mai practic, deoarece te poate solicita la maximum chiar și numai pentru câteva minute. Practicat în aer liber sau acasă, dacă îți permite spațiul, poate avea rezultate surprinzătoare. 

  • Antrenamentul la sală nu este considerat suficient de „inteligent”

Unii bărbați ridică greutăți doar pentru a avea un abdomen în V perfect și un spate cât mai lat, așa cum sunt femei care își doresc numai un posterior cât mai ferm. Din ce în ce mai multe persoane, însă, nu mai împărtășesc această viziune asupra sportului, deoarece vor să obțină prin intermediul acestuia nu numai beneficii asupra corpului, ci și asupra minții. Există antrenamente care îți oferă senzația de libertate și de relaxare și te deconectează de la rutina cotidiană, iar acestea sunt absolut necesare într-o perioadă în care viața zilnică a fiecăruia este încărcată de stres. Yoga, de exemplu, nu numai că îți antrenează toți mușchii, însă te și învață tehnici de respirație și autocontrol. 

5 motive pentru care sala de fitness nu mai este la moda 2 min

  • Sporturile urbane au înlocuit sala de fitness

Sala îți poate stârni interesul la început, însă, pe măsură ce trece timpul, este posibil să intervină acea rutină care să îți scadă motivația. Nu îți face reproșuri dacă ai trecut deja prin asta, deoarece este normal. Cei care au încercat să găsească alternative mai distractive și mai puțin monotone s-au orientat înspre sporturile urbane, cum ar fi mersul pe role sau pe bicicletă, skateboardingul sau parkour. Acestea nu numai că îți solicită toate grupele de mușchi, însă au și avantajul de a-ți permite să-ți creezi un nou stil de viață, să legi noi prietenii cu cei care îți împărtășesc pasiunea și să adopți un look care să te distingă de mulțime, indiferent dacă în timpul liber ești văzut cu adidași de skateri sau tricouri și colanți pentru ciclism. 

  • Dieta este mai importantă decât antrenamentul

Probabil ai auzit deja că „mușchii se construiesc în bucătărie”. Bineînțeles, asta nu înseamnă că nu mai trebuie să practici niciun fel de sport. A fost demonstrat, însă, că alimentația corectă  joacă rolul cel mai important atunci când vine vorba de forma fizică. Mulți au devenit din ce în ce mai conștienți de acest lucru și preferă să pună accentul, în primul rând, pe nutriție, și să practice acasă un antrenament de intensitate moderată. Chiar și așa, rezultatele nu întârzie să apară. 

  • Aplicațiile fitness au devenit din ce în ce mai populare

În ultimii ani, aceste aplicații au câștigat din ce în ce mai mult teren. Ele aduc o mulțime de avantaje, deoarece propun workout-uri diferite, studiate de experți în funcție de nevoile fiecăruia și, în același timp, îți permit să te antrenezi oriunde, chiar și fără niciun fel de echipament. De aceea, mulți le consideră mai comode și mai economice decât sala de fitness și preferă să practice acasă sau în aer liber antrenamentele recomandate.  

Pin urmare, nu numai că nu este obligatoriu să mergi la sală pentru a-ți menține forma fizică, însă aceasta nici nu mai este la modă, așa cum era în urmă cu câțiva ani. În timp, au apărut noi alternative, mai eficiente și mai comode, prin care poți arde calorii. Găsește-o pe cea mai potrivită pentru tine și bucură-te de toate avantajele pe care sportul ți le poate aduce!

 

Sursa foto: shutterstock.com

                   pexels.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!