Titanicul tragic de la Midia. Din 14 600 de oi doar 32 au fost salvate. Cadavrele animalelor plutesc în derivă

Vaporul cu 14 600 de oi, răsturnat lângă portul Midia reprezintă pentru iubitorii de animale și nu numai pentru ei o tragedie. Organizaţia Animals Internaţional susţine, prin reprezentanţii din România, că nava plină cu oi răsturnată în Portul Midia a fost abandonată toată noaptea şi doar 32 de animale au fost salvate. ”Mii de cadavre plutesc acum pe apă”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanţii organizaţiei, care îndeamnă iubitorii de animale să-i ceară premierului interzicerea exportului de animale vii.

”Vaporul morţii a fost abandonat toată noaptea. Întreaga dimineaţă nu s-a încercat salvarea niciunui animal. Mii de cadavre plutesc acum pe apă”, au scris reprezentanţii Animals Internaţional România pe pagina de Facebook.

Majoritatea animalelor, inclusiv cele domestice, înoată, dar vaurile le-au înecat în cele din urmă. Știrile conform cărora s-a intervenit pentru salvarea bietelor mioare sunt false. Ele au înotat până la epuizare și s-au înecat. Altele s-au înecat în cale. Mii de cadavre plutesc și acum pe apă.

Mădălina Stoica, AMPress