Tolontan, despre Colectiv: Mușamalizarea a mers și la INML. Infecții nosocomiale, trecute stop cardiorespirator

 

Jurnalistul Cătălin Tolontan a făcut dezvăluiri la emisiunea „În fața ta”, difuzată sâmbătă la Digi24, despre „mușamalizarea” care ar fi avut loc după incendiul de la Colectiv, când toate decesele din cauza infecțiilor nosocomiale au fost consemnate de medicul legist ca stop cardiorespirator.

„Acești oameni care au mușamalizat Colectiv au acționat ca în decembrie ’89. Morții din decembrie ’89 arși la crematoriul din București, aduși de la Timișoara, morții în spitalele bucureștene, acelor morți li s-a trecut de către de către medicii legiști de la morgă stop cardiorespirator. Ei erau împușcați în cap și s-a spus că au făcut stop cardiorespirator, pentru că, nu-i așa, ce poți să spui unui medic care scrie asta, de vreme ce inima s-a oprit. La fel s-a întâmplat în aceste cazuri. Mușamalizarea nu s-a oprit la spitale, a mers mai departe, la INML. Pentru că toate acele infecții nosocomiale care n-au fost evidențiate la morți, toate morțile care erau de fapt de infecții generalizate au fost toate trecute cu metoda decembrie ’89 drept stop cardiorespirator”, a spus Cătălin Tolontan, la Digi24.

Distribuie prietenilor

Întrebat dacă are dovezi ca să susțină afirmațiile făcute, jurnalistul a răspuns că da: „Avem dovezi care să susțină”, care vor fi publicate în perioada următoare: „Aceste lucruri arată că schema există. Ei doar au aplicat-o încă o dată cu aceeași mentalitate”.

Care era scopul? „Să nu explodeze în societatea românească. Avem mărturii ale medicilor legiști care au fost puși, spun ei, să facă aceste lucruri”, a completat el.

Întrebat cine i-a pus pe medicii legiști, el a răspuns că „șefii, nu știu”.