Vinovat, ca mereu, este mortul. Larisa s-a jucat și…

Nimeni nu e responsabil pentru moartea, în curtea școlii, a unei copile de 7 ani? Școala dă vina pe primărie, primăria pe școală și toți pe copila care cică s-a jucat unde nu trebuie. Larisa Ivan, o fetiță de 7 ani, a murit la Dobrești, după ce o poartă de fotbal pe care nici primăria, nici liceul nu știu cine a ridicat-o de la pământ a strivit-o. A ieșit să se joace în curtea unității de învățământ, într-o pauză de la cursurile de dansuri populare. Parchetul a deschis o anchetă, timp în care factorii de răspundere plimbă responsabilitatea de la unul la altul.

Larisa Ivan a murit pe 23 octombrie și a fost înmormântată trei zile mai târziu, la fix o lună după ce împlinise 7 ani. Locul unde s-a petrecut tragedia e, de fapt, o curte comună pentru liceul și școala din localitate, pentru căminul cultural și pentru dispensar. În acte, terenul respectiv e în administrarea școlii.

Cazul morții fetiței e subiectul unei anchete a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș.

Distribuie prietenilor

Larisa Ivan, un ghemotoc de fetiță, piere cu capul strivit de o poartă de fier înaltă de 2 metri, lată de 3 metri şi grea de 100 de kilograme. Asta după ce două porți fuseseră dezafectate ca neconforme de pe terenul sintetic din Dobreşti în 2017, ţinute un an în curtea Primăriei, apoi trimise la şcoala din Crânceşti!
Citeşte întreaga ştire pe Libertatea.ro