AM Press Logo
Muzeul Pietrei

TOP 3 lucruri pe care i le poți oferi copilului tău dacă vrei să-l ajuți cu adevărat să se dezvolte

Vrei să fii mereu alături de copilul tău prin toate stadiile dezvoltării sale? Dorești să fii prezent la fiecare experiență plăcută sau neplăcută a sa? Speri să fii la curent cu tot ce se întâmplă în viața lui și să împărtășească cu tine totul? Speri să-l poți feri mereu de suferință și situațiile nefericite? Ei bine, din păcate, este aproape imposibil, însă dacă dorești să-l ajuți cu adevărat există alte căi prin care o poți face. Acest articol ți-a pregătit 3 moduri prin care îți poți sprijini copilul și ajuta să aibă o tranziție mai ușoară de la copilărie la adolescență, așadar, citește-l în continuare, pentru a vedea despre ce e vorba!

Iată cum îți poți ajuta copilul să devină o persoană echilibrată

  1. Vorbește deschis cu el

Primul pas pe care îl poți face pentru a-ți ajuta copilul să crească frumos este să discuți tot timpul deschis cu el și să-i oferi sprijinul tău moral. Fă-l să aibă încredere în tine și nu îl judeca atunci când face un lucru greșit. Încearcă să-l înțelegi și să-i oferi sfaturi prețioase din experiența ta. Devin-o cel mai bun prieten al său și creează o relație bazată pe încredere și respect. Discută cu el chiar și acele lucruri mai puțin confortabile și oferă-i o perspectivă amplă asupra vieții.

 

 

  1. Înscrie-l la diferite activități

Orice copil ar trebui să aibă câteva hobby-uri care să-l ajute să se dezvolte pe plan fizic, emoțional și intelectual, iar mai târziu să devină un adult echilibrat cu principii sănătoase. Nu cade în plasa cadourilor materiale pe care aproape toți părinții le oferă copiilor lor, dar care în realitate nu îi ajută cu nimic. Oferă-le experiențe și ocazii de a se maturiza, nu haine sau jucării. Spre exemplu, ai putea să-l înscrii la unul din numeroasele ateliere pentru copii din București de la Sos-planet.ro, unde va avea șansa de a interacționa și a experimenta lucruri noi alături de alți tineri de vârsta lui, prin intermediul diferitor activități educative.

  1. Lasă-l să experimenteze

Nu fi genul acela de părinte care încă de mic, nu îi permiți copilului să facă nimic pentru a nu murdări locuința sau pe el, ori pentru a nu se răni sau strica ceva. Lasă-l să alerge în ploaie, să te ajute la gătit, să mănânce înghețată, să picteze în casă și orice altceva nu i-ai mai permis până acum din varii motive. În felul acesta, va deveni un adult matur, hotărât și îndrăzneț, care știe ce-i place și va face orice ca să obțină acel lucru.

 

   Așadar, dacă vrei cu adevărat să ai un impact semnificativ în viața copilului tău, care să contribuie la dezvoltarea lui, poți începe prin a ține cont de sfaturile citite anterior și vei vedea singură ce diferență pot face acestea. Începe chiar acum sau fă-o mai des decât până acum și nu uita, trebuie să-ți înțelegi întotdeauna copilul, să știi să comunici cu el corect și să-l încurajezi întotdeauna!     

 

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!