TOP 3 soluții de curățare care NU atacă husele și carcasele telefoanelor mobile

TOP 3 solutii de curatare care nu ataca husele si carcasele telefoanelor mobile

Husele de telefon reprezintă unul dintre cele mai importante accesorii, iar curățarea lor se face din ce în ce mai frecvent de când a început pandemia.

Alegerea soluției cu care vei curăța husa și carcasa telefonului mobil trebuie făcută cu grijă, mai ales că le poate deteriora, ceea ce poate duce, în unele cazuri, la stricarea dispozitivului.

Din fericire, există destul de multe substanțe care pot fi folosite pentru a asigura îngrijirea corectă atât a învelișului telefonului, cât și a husei acestuia, iar mai jos poți descoperi cum să le cureți în așa fel încât niciuna dintre ele să nu fie afectate.

Care sunt cele mai bune soluții de curățare a carcasei și husei unui telefon mobil?

 

1. Soluțiile speciale alese în funcție de materialele carcasei și a husei

Atunci când alegi substanța cu care vei curăța husa și carcasa telefonului trebuie să ai în vedere că acestea pot fi făcute din diverse materiale.

Dacă în cazul carcaselor, plasticul și sticla sunt cele populare, în cel al huselor, siliconul este adeseori utilizat pentru o rezistență îndelungată. Pentru acestea există soluții speciale folosite și pentru ecranele calculatoarelor, de exemplu și care pot fi folosite și pe acestea cu succes.

Dacă pentru curățarea husei nu contează foarte mult materialul cârpei, când vine vorba despre carcasă, este indicat să folosești una din microfibră care să nu provoace zgârieturi.

2.   Gelul și șervețelele antibacteriene

Una dintre cele mai la îndemână soluții de curățare a telefonului mobil este gelul antibacterian. Acesta poate veni în tub sau sub forma de șervețele, însă aici va trebui să ai grijă la cat de mult conținut de alcool și ce alte substanțe mai conțin deoarece nu puține au fost cazurile în care husele telefoanelor au avut de suferit.

Acest sfat trebuie avut în vedere în special de cei care au telefoane destul de scumpe, precum terminalele de ultimă generație. De exemplu, dacă nu ai altă soluție, te poți orienta spre mulțimea de huse pentru iPhone 11 de la Lerato, unde vei găsi una cu care să o înlocuiești pe cea stricată.

3.   Spirtul medicinal

O alta soluție care poate fi folosită pentru curățarea și chiar dezinfectarea telefonului și care este mult mai sigură atât pentru husă, cât și pentru carcasă, este clasicul spirt medicinal.

Chiar dacă pe timp de pandemie nu este cel mai recomandat produs, cel puțin vei avea o substanță ,,prietenoasă’’ cu materialele precum sticla și plasticul, pe care o poți folosi în deplină siguranță.

Chiar dacă mulți medici și personalități din acest domeniu spun că spirtul nu este cea mai buna soluție de dezinfectat în cazul coronavirusului și că mai degrabă clorul ar fi mai potrivit, indicat ar fi să nu îl folosești pentru carcase și huse de telefoane deoarece le poate deteriora destul de sever.

Fie că alegi soluțiile clasice sau pe cele recent apărute pe piață, curățarea și dezinfectarea husei și a carcasei telefonului mobil trebuie făcută în așa fel încât să nu le strici.

Surs foto: Pixabay.com

Parteneri