TOP 4 motive pentru care nu reușești să te bucuri de viață

TOP 4 motive pentru care nu reușești să te bucuri de viață

Din păcate, sentimentul de nemulțumire generală devine din ce în ce mai frecvent. Te lași afectat foarte ușor de lucrurile inutile și nu mai poți să te bucuri de cele care într-adevăr contează. Într-o lume a vitezei, ar trebui să înveți să te oprești din când în când. Chiar dacă ai un job stresant sau multe alte responsabilități care par mai importante, uneori trebuie să te mai gândești și la tine.

Iată ce te oprește din a te bucura de lucrurile care contează cu adevărat! 

  • Pur și simplu ești extenuat

Cel mai probabil te simți nefericit pentru că nu ai grijă de tine. Muncești fără pauza ca și când ai fi la un maraton. Nu-i de mirare că la un moment dat ajungi într-un punct mort în care nu te mai bucură nimic, pentru că ești lipsit de energie. Oricât de important ar fi să îți întreci limitele și să dai tot ce ai mai bun, trebuie să-ți dai seama când este timpul pentru o pauză. 

S-a demonstrat că poți obține rezultate mai bune atunci când îți iei pauze mai dese. De exemplu, poți folosi tehnica Pomodoro, în care te concentrezi intens la taskul tău timp de 25 de minute, apoi îți iei o pauză de 5 minute. Astfel, vei reuși să eviți burnout-ul.  

  • Ești copleșit de responsabilități

Când ai foarte multe lucruri de făcut, pare imposibil să mai găsești timp pentru alte activități, care în mod normal te-ar bucura – de exemplu, să te vezi cu niște prieteni, să faci un puzzle sau chiar să vorbești mai multe de 2 minute la telefon cu mama ta. 

Este și mai frustrant dacă încă nu poți să te bucuri de roadele muncii tale. Vestea bună este că poți rezolva acest lucru dacă îndrăznești să faci câteva schimbări. Cu siguranță există task-uri care doar în aparență par importante și te fac să pierzi timp prețios, cum ar fi verificatul mail-urilor sau conversațiile interminabile cu colegii de muncă. Nu-ți fie teamă să stabilești o limită de timp. 

  • Îți impui limite

Ți-ai imaginat vreodată că ești în vacanță în Maldive cu familia și te relaxezi pe un șezlong, savurând oricât de multe cocktailuri vrei tu și după te-ai oprit pentru că ți-ai dat seama că nu ai destui bani să faci asta? 

Indiferent care este visul tău, nu ar trebui să renunți la el sau să-l pui pe bară doar pentru că în prezent nu îți permiți. Există soluții pentru orice. De exemplu, poți face un credit fulger online și să te bucuri oricând vrei de vacanța visurilor tale, să alegi locația aceea puțin mai scumpă pentru nunta ta sau să-ți cumperi acea placă video la care visai demult. 

  • Te simți singur

Deși rețelele de socializare creează impresia că ești mai conectat ca niciodată cu prietenii tăi, te simți singur. Nu este de ajuns doar să vezi câteva poze cu cei dragi. Ai impresia că îi poți contacta oricând. Dar ai făcut-o vreodată? 

Ar trebui să știi cine sunt oamenii importanți din viața ta și să nu eziți să-ți faci timp pentru ei. Alege o zi pe săptămână în care să ieși cu partenerul tău la restaurant sau o zi pe lună în care să-ți vizitezi părinții. 

Prin urmare, sunt foarte multe lucruri pe care cel mai probabil refuzi să le iei în seamă, dar care te fac la sfârșitul zilei mai nefericit. Dacă reușești să prioritizezi într-un mod eficient, vei vedea schimbări pozitive în viața ta. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Parteneri