TOP 4 reguli care te ajută să găsești pantofii ideali

Pantofii sunt, fără îndoială, elementul central al oricărei ținute a noastre, fie că suntem femeie sau bărbat. Ei reprezintă, totodată, cartea noastră de vizită și tocmai din acest motiv alegerea pantofilor pe care îi purtăm, atât zi de zi, cât și la ocazii speciale, trebuie să fie realizată cu mare atenție, inspirație și simț estetic.

 

În general, fiecare persoană are propriul său stil vestimentar și propriile reguli pe care le impune în garderoba sa vestimentară și de încălțăminte. Doar că lucrurile nu sunt atât de simple. Trăim într-o societate care încă pune mare preț pe etichetă, pe felul în care ne prezentăm la exterior și calitatea hainelor pe care le purtăm. 

 

Prin urmare, iată 4 elemente de care trebuie să ții cont, atunci când cumperi o pereche de pantofi:

 

Distribuie prietenilor
  1. Calitatea e cea mai importantă

 

Un pantof de calitate, confecționat din materiale foarte bune, are toate premisele de a fi un pantof frumos. De exemplu, poți opta pentru pielea naturală. Se întreține ușor și îți oferă durabilitate, deci te vei bucura o perioadă îndelungată de pantofii cei noi. Pielea naturală este și ea de mai multe feluri, însă una dintre cele mai iubite de cumpărătorii care caută și confort este pielea întoarsă. Conform stiliștilor, tot ce trebuie să știi despre pielea întoarsă este că aduce avantaje atât de ordin estetic, cât și senzorial. Pantoful se mulează pe picior, devine mai confortabil, iar textura specifică îi oferă o versatilitate greu de egalat, fiind potriviți atât pentru ținutele de seară, cât și pentru cele de zi.

 

  1. Fii îndrăzneț când vine vorba despre noutăți

 

Dacă nu încerci lucruri noi, nu vei putea să fii sigur niciodată dacă îți plac, dacă te fac să te simți bine sau dacă ți se potrivesc cu adevărat. Poți descoperi că nu e așa sau, din contră, poți da peste o nouă pasiune.

 

Așa se întâmplă și în cazul pantofilor. Până în momentul în care nu probezi și noi modele, nu vei cunoaște niciodată posibilitatea de a adopta un alt stil care s-ar putea să te avantajeze mai bine și să-ți ofere acea schimbare de look pe care o cauți de mult timp.

 

  1. Optează pentru culori neutre, versatile

 

Secretul oamenilor care se îmbracă bine este acela că își alcătuiesc garderobe din croieli clasice și pantofi cât mai versatili. Pantofii în nuanțe de bej, maro, negru, nu se vor demoda niciodată. 

 

Optează pentru un aspect cât mai clasic, simplu și lipsit de elemente adăugate, care, în timp, se pot demoda și te-ar putea forța să renunți la pantofi, deși ei încă sunt în stare foarte bună pentru a mai fi purtați.

 

  1. Armonia ținutei, locul și evenimentul unde vor fi purtați

 

În alegerea pantofilor ideali, trebuie să se țină cont și despre aspecte precum armonia ținutei, locul și evenimentul unde vor fi purtați. Armonia ținutei indică faptul că pantofii trebuie să fie parte integrantă din ținuta generală. De exemplu, o pereche de pantofi pentru bărbați de la Modlet.ro te poate ajuta să construiești o ținută corectă, dacă îi asortezi la culoarea curelei. Tonurile pot să difere, însă culoarea de bază trebuie să fie aceeași, după cum recomandă stiliștii.

 

De asemenea, locul și evenimentul sunt deosebit de importante. Întreaga ținută trebuie adaptată momentului zilei, specificului evenimentului și locului unde acesta se desfășoară. Ca exemplu, ar fi destul de nepotrivit ca un bărbat să se prezinte în frac, la papion, la o întâlnire cu un amic, într-o dimineață, la o cafenea.

 

Prin urmare, în alegerea pantofilor ideali trebuie să privim dincolo de ceea ce ne-ar plăcea la prima vedere și să alegem acele produse care își vor păstra calitatea în timp și care se vor potrivi unei game cât mai extinse de articole vestimentare din garderoba noastră

 

Sursă foto: Pexels.com