Top cinci culori populare pentru fațada casei tale

Pe lângă finisaje, un alt lucru de care trebuie să ții cont atunci când amenajezi sau renovezi o casă, e paleta cromatică. Culoarea fațadei este recomandat sa fie aleasă în funcție de stilul de amenajare dorit, dar și de elementele care înconjoară amplasamentul, astfel încât rezultatul să fie unul tot unitar. Dacă vrei să-ți decorezi fațada într-o culoare în tendințe, o nuanță frumoasă care să transforme casa ta în cea mai impresionantă construcție de pe stradă, iată care sunt cele mai populare culori zugrăveli exterioare și cum să le asortezi ca un designer profesionist.

Top culori populare pentru exteriorul casei

  • Alb
Distribuie prietenilor

Albul face parte din categoria celor mai frecvente nuanțe utilizate în cadrul amenajărilor. Acesta redă un aspect de curat și minimalist, fiind o nuanță pe care o poți integra în cadrul oricărei construcții, indiferent de stilul de amenajare dorit. De asemenea, albul este extrem de versatil pentru a realiza contraste de culoare excelente.

 

  • Albastru

Construcțiile ce dispun de o fațadă în nuanțe de albastru vor atrage instantaneu atenția, albastru fiind considerat o nuanță ce exprima calm, dar care se poate transforma și într-o culoare de impact atunci când optezi pentru variante îndrăznețe (albastru electric, bleumarin etc.). Desigur, poți folosi albastru în contrast cu alb sau gri, pentru a creea o fațadă extrem de interesantă și de efect.

  • Bej

Nu vei da greș alegând o nuanță de bej, indiferent că vorbim de fațada unei case tradiționale, de cea a unei vile, de casa de vacanță sau o clădire de lucru. Bejul este o nuanță extrem de versatilă care poate fi utilizată la fel de versatil precum albul.

  • Gri

Dacă nu-ți dorești o fațadă într-o nuanță puternică, dar nici o culoare tipică și clasică, poți opta pentru gri. Această culoare devine mai interesantă atunci când face parte dintr-o combinație de culori, oferind un aspect elegant și minimalist.

  • Verde

Fațadele în nuanțe de verde sunt asociate deseori cu natura, cu liniștea și echilibrul psihologic. Pentru a spori impactul vizual, aceste fațade pot fi combinate cu pergole verzi sau cu ghivece de flori amplasate la streașina casei și nu numai, transformând aspectul unei locuințe într-un colț inspirat din reviste.

Impactul culorilor unei fațade asupra designului de interior

Alegerea culorilor pentru fațada exterioară a casei poate influența nu doar aspectul vizual, ci și liniile conceptuale folosite în designul interior, pentru acea casă.

Unii optează deseori pentru o locuință amenajată unitar prin finisaje de interior și exterior în armonie. De exemplu, o fațadă exterioară albă va permite o bună reflexie a luminii la interior în timp ce, atunci când este asociată cu pereți albi văruiți la interior, va oferi mai multă luminozitate și impresia unui spațiu mai generos, din punct de vedere vizual.

Aceasta poate fi una dintre cele mai excelente idei amenajare dormitor sau a oricărei alte încăperi, pe care poți să le decorezi divers ulterior, ținând cont de o serie de reguli populare privind amenajările interioare.

Culorile au un rol important din punct de vedere psihologic, dar și funcțional. Dacă nu ești ferm convins ce culoare se potrivește cel mai bine casei tale, poți apela la un designer care să-ți ofere întreaga consiliere de care ai nevoie.