Tot ce trebuie să știi înainte de a-ți pune silicoane

A13.NemerKamal@ampress.ro@implant silicoane Bucuresti 1

Obișnuiești să te uiți adesea în oglindă, iar aspectul tău fizic să nu te mulțumească? Sânii reprezintă în zilele noastre un barometru al frumuseții. Ce-i drept, societatea a început să seteze standarde cât mai înalte, destul de greu de atins de oricine. Însă, tu nu trebuie să optezi pentru toate operațiile estetice din lume, ci te poți opri la augmentarea mamară. 

Una dintre cele mai des întâlnite intervenții chirurgicale din lume este cea de mărire a sânilor cu ajutorul implanturilor din silicon. Beneficiile sunt nenumărate, începând chiar cu creșterea nivelului de încredere în propria persoană. Sigur, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a ajunge în cabinetul medicului. În primul rând, trebuie să cauți un specialist cu experiență, poate chiar unul care lucrează într-o clinică renumită și apreciată la nivel național, cum ar fi de exemplu, un specialist implant silicoane Bucuresti. Apoi, trebuie să știi că întreaga intervenție nu va avea loc ca prin magie. Există anumite condiții pe care trebuie să le respecți înainte de operație, dar și o perioadă de recuperare. Iată care sunt principalele aspecte de care trebuie să ții cont înainte de a-ți pune silicoane:

Pregătirea pentru operație

Dacă te-ai gândit că procesul de augmentare mamară începe direct pe masa de operație, să știi că lucrurile decurg puțin mai diferit. Iată cum trebuie să te pregătești de operație:

  • Cu aproximativ două săptămâni înainte de intervenție, medicul specialist o să-ți prescrie diferite medicamente. De asemenea, administrarea aspirinei este interzisă în acest timp.
  • Fumatul este interzis înainte cu două săptămâni de operație. La fel și alcoolul.
  • Va trebui să faci o mamografie, dar și diferite analize de sânge. În acest fel, medicul va ști cu exactitate care este starea ta de sănătate. 
  • Este indicat, ca înainte de a demara toate demersurile necesare intervenției de mărire a sânilor să-ți informezi medicul cu privire la eventualele cazuri de cancer mamar în familia ta. 

A13.NemerKamal@ampress.ro@implant silicoane Bucuresti 2

Perioada de după operație

Cu siguranță, orice pacientă își dorește ca perioada de recuperare să fie una ușor de suportat, cu dureri minime, însă toate acestea depind strict de relația dintre tine și medicul chirurg. Ești pregătită să asculți cu strictețe sfaturile și recomandările acestuia? Iată câteva aspecte pe care ți le va prezenta specialistul, după operația de augmentare mamară:

  • Trebuie să porți o bustieră specială aproximativ 2 luni.
  • Este interzis să dormi pe burtă aproximativ 3 luni după operație.
  • Ar fi bine să eviți tutunul și alcoolul o bună perioadă de timp.
  • Activitățile fizice sunt interzise în primele săptămâni. Apoi, îți poți relua progresiv viața activă de zi cu zi.
  • Este interzis să iei medicamente fără știrea medicului tău.
  • Vei face duș după câteva zile de la operație și este indicat să eviți apa fierbinte.

Așadar, operația de mărire a sânilor te poate ajuta și pe tine să-ți redobândești încrederea în propria persoană. Tot ce trebuie să faci este să cauți un specialist cu experiență, care să te asigure că intervenția va decurge așa cum trebuie și că nu vei suferi complicații. De altfel, e foarte important să asculți sfaturile medicului chirurg. 

Parteneri