Tragedii românești. Cinci minori, abandonați de părinții plecați afară. Cel ”mare”, de 9 ani …

Un băiat de 9 ani are grijă de 4 surori, după ce tatăl i-a părăsit, iar mama a plecat în Germania

La numai 9 ani, un băiat din județul Botoșani are griji de adult, după ce tatăl l-a părăsit, iar mama a plecat la muncă în Germania.

Lăsat în grija bunicilor bolnavi, Florin a simțit că trebuie să-i ajute cât poate pe ei și pe cele 4 surori mai mici, cu vârste între 1 și 6 ani. În același timp, la școală este premiant și visează să fie actor când va fi mare.

Florin are responsabilități de adult, dar face totul cu zâmbetul pe buze, din dragoste pentru surioarele lui.

Povestea familiei Băștic este una tristă, dar și un exemplu de iubire necondiționată între frați. După ce tatăl celor cinci copii nu a dat niciun de viață de aproape un an, mama lor a fost nevoită să plece la muncă în străinătate, ca să strângă bani. Acasă nu aveau decât un cal și o capră. În rest, nimic, nici măcar găini.

Maria Petraș, bunica copiilor: “Nu avea ce să le pună pe masă. M-a lăsat acasă cu 50 de lei, să mă descurc cu 5 copii. I-am zis să se ducă, că eu o să mă descurc cu ei.”

Citește și
Un fost jucător de rugby și-a ucis copiii și soția, incendiind mașina în care se aflau. Ce a făcut după

Cei mici au rămas în grija buncii – bolnavă cu inima – și a bunicului, mai tot timpul plecat la muncă prin sat cu ziua. Florin o ajută foarte mult pe bunica la treburile gospodărești, dar nu-și neglijează școala.

Maria Petraș, bunica copiilor: “Când am treabă, el îmi spune: Mamaie! Hai să te ajut! Am nădejde în el. E cuminte și mă ascultă. Venea cu câte o medalie de la școală și eram atât de fericită!”

Liliana Carciuc, profesor: “La toate activitățile a obținut calificativele FB, participă la concursuri interactive naționle și internaționale.”
Reporter: Simțiți că el încearcă să își depășească condiția?
Liliana Carciuc, profesor: “Da, da. Să știți că în fiecare dimineață vine cu surioarele lui la școală, este ocrotitor și este ca un părinte.”

Pro TV
Locuiesc toți în casa unei rude, iar dacă bunicii ar păți ceva, copiii ar putea ajunge în stradă. O fundație caută o casă pe care să o cumpere pentru toată familia.

Daiel Cășlariu, președinte fundație:“M-am interesat pe aici prin comună și am găsit 2-3 opțiuni ca să le cumpăr o căsuță. Le ofer din partea asociației 10.000 de lei, cu speranța că vor mai fi și alții care să doneze”.

Florin și cele patru surori ale lui speră ca mama lor să se poată întoarce cât mai repede în țară, să fie lângă ei.

————————————————————-

Cei care vor să ajute familia pot folosi următoarele conturi:

– IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22

– IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Trebuie trecuta mentiunea: donatie pentru familia Băștic din Dobârceni/Botoșani

Numar telefon al bunicii copiilor: +40727013293

Autor: Stirileprotv.ro