• Home
  • Prima
  • Traian Băsescu, acuzat de poliție politică. CNSAS susține că și-ar fi turnat la Securitate doi colegi

Traian Băsescu, acuzat de poliție politică. CNSAS susține că și-ar fi turnat la Securitate doi colegi

basescu 2

CNSAS cere Curții de Apel București să constate calitatea de colaborator al Securității a fostului președinte Traian Băsescu. În cererea de chemare în judecată pusă la dispoziția presei de către instanță, CNSAS îl acuză pe Băsescu că și-a turnat la Securitate doi colegi studenți de la Institutul de Marină, notează stiri.tvr.ro.

Potrivit CNSAS, Traian Băsescu ar fi fost sursă pentru Securitate încă din 1972, când era în primul an la Institutul de Marină din Constanța. Ar fi primit numele de cod „Petrov”, iar pe 5 mai 1975 ar fi dat două note informative despre doi colegi.
Pe unul l-ar fi reclamat că intenționa să fugă din țară, iar pe altul că avea legături cu femei din Cehia.

Ioan Bârgău este unul dintre aceştia. El spune cum a fost afectat de presupusele note informative date despre el la Securitate, de către Traian Băsescu.
Traian Băsescu se apără și spune că va dovedi în instanță că nu a făcut poliție politică. El admite că marinarii erau nevoiți să țină legatura cu ofițerii de contrainformații pentru că urmau să plece din țară. Însă, spune el, informațiile date de el nu ar fi avut consecințe negative asupra colegilor săi.

Parteneri