• Home
  • Știri
  • Trei zile de doliu național decretate în Brazilia, pentru legendarul Pele

Trei zile de doliu național decretate în Brazilia, pentru legendarul Pele

pele

Legenda fotbalului brazilian Pele s-a stins din viață, joi, la vârsta de 82 de ani.
Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a decretat trei zile de doliu printr-un decret publicat în Jurnalul Oficial.

Pele, considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, se afla la Spitalul Israelit Albert Einstein din Sao Paulo din 29 noiembrie.

Un raport medical chiar înainte de Crăciun a arătat că avea nevoie de îngrijire pentru disfuncția cardiacă și renală, luptându-se cu cancerul de colon din septembrie 2021.
Pele – pe numele real Edson Arantes do Nascimento – a început să joace pentru Santos la vârsta de 15 ani și pentru echipa națională a Braziliei un an mai târziu, a intrat pe scena fotbalului mondial la vârsta de 17 ani la Cupa Mondială din 1958.

Pe parcursul carierei sale internaționale, a câștigat trei Cupe Mondiale – în 1958, 1962 și 1970 – singurul jucător care a reușit acest lucru.

Clubul Santos a anunţat că trupul regretatului fotbalist Pele va fi depus, luni, la stadionul Urbano Caldeira unde brazilianul a încântat lumea, iar marţi vor avea loc funeraliile.

Trupul lui Pele va fi transportat de la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo la Santos, luni, 2 ianuarie, şi va fi depus pe terenul stadionului Santos, pentru ca toţi cei care vor să îşi ia rămas bun de la regele fotbalului să îi poată aduce un ultim omagiu, potrivit News, citată de b1tv.ro.

Marţi dimineaţă, la ora locală 10.00, cortegiul funerar va pleca de la stadion și va trece prin faţa casei în care locuieşte mama lui Pele, Celeste, în vârstă de 100 de ani. Apoi, va ajunge la cimitirul Memorial Necropole Ecumenica, unde va avea loc înmormântarea unde va fi prezentă doar familia lui Pele.

Parteneri