România U21 a pierdut în Danemarca. Fotbal de-a-ndăratelea

Tricolorii speranței, cei care păreau a reînvia muribundul  fotbal românesc au jucat în meciul de debut al calificării pentru EURO 21 fără inspirație și vlagă. Ei au  fost dominați lejer de nordici, care au trimis de două ori în bară și au zburdat pe teren. Golul lui Coman din minutul 80 a părut să reaprindă ambițiile tricolorilor tineri, iar un penalty venit în minutul 3 al prelungirilor ne putea trimite acasă cu un egal. Numai că același Coman de la FCSB a ratat iar echipa lui Mirel Rădoi a plecat de la Aalborg fără puncte, așa cum fără strălucire a fost mai tot jocul românilor.

Din grupa 8 de calificare la EURO 2021,  mai fac parte Danemarca, Finlanda, Ucraina, Irlanda de Nord şi Malta. În octombrie, naționala de tineret întâlnește acasă Ucrainei şi  Irlandei de Nord.

Poate că până atunci urmele acestui debut anemic se vor șterge, iar jucătorii care păreau că nu suferă de tarele și oboseala plictisită a maturilor își vor reveni. Ca și la echipa mare, s-a văzut absența unui lucru elementar pe care toți  fotbaliștii de valoare  îl stăpânesc – să treci, în dribling, cu mingea MĂCAR de un adversar. Ei bine, fotbaliștii noștri, mari și mici, scapă de balon, cu o pasă, uneori la adversar, iar știința de a dribla le este cu totul străină. Dobrin, Dumitrache, Hagi, plecau uneori cu mingea de la centrul terenului, driblau în acțiuni individuale tot ce le ieșea în cale și marcau. Tricolorii mici și tricolorii mari nu au știința de a trece de un singur adversar. Când îl întâlnesc, se întorc cu spatele și pasează îndărăt. E doar unul din păcatele care au dus la anularea oricărei șanse în Aalborg.

L. Prahoveanu, AMPress