Trump schimbă lumea. Merkel anunță căderea acordului cu SUA. Vezi ce ar face Obama dacă ar fi neamț

Lumea se schimbă, chiar radical, prin venirea lui Donald Trump la Casa Albă. Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut joi, cu ocazia vizitei de rămas bun efectuată la Berlin de preşedintele american Barack Obama, că acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană şi SUA (TTIP) nu mai poate fi semnat, având în vedere politicile pe care le va duce la Casa Albă, Donald Trump, relatează AFP, citat de Stiripesurse.ro.

‘M-am implicat mult în realizarea acestui acord de liber schimb cu SUA, am avansat în negocieri, dar acum ele nu se pot finaliza’, a spus Angela Merkel, ea manifestându-şi totuşi speranţa că ‘într-o zi’ s-ar putea ajunge la încheierea acestei înţelegeri.
‘Ceea ce ne uneşte este convingerea comună că mondializarea trebuie organizată uman, politic, dar nu este posibilă o întoarcere la vremea de dinaintea mondializării’, a mai spus şefa guvernului german.
Acordul de liber schimb ar prejudicial locurile de muncă în SUA a spus Trump în campanie și pare a nu-și fi schimbat opinia. Obama, în schimb, a lăudat inițiativele Angelei Merkel și a spus, spre amuzamentul general, că dacă ar fi german, probabil că ar vota-o pe Merkel. Obama a mai spus că vrea să vină în Germania în curând ca turist.
C. Zamfir, AMPress