Tu stii sa alegi pompa submersibila in mod corect? Iata de ce trebuie sa tii cont!

poza ampress.ro 7 sept Magterm 1

In gospodariile din mediul rural care nu sunt racordate la un sistem centralizat de alimentare cu apa, o pompa submersibila este indispensabila. Acolo unde alimentarea locuintelor cu apa curenta nu este posibila datorita inexistentei sistemului de distributie al apei, va fi nevoie de o pompa speciala care sa asigure ridicarea apei din puturi, astfel incat aceastra sa fie transportata la instalatia de apa.

O pompa de apa buna nu numai ca aduce multiple avantaje, principalul este acela ca ajuta utilizatorii sa procure apa rapid si gratis dintr-o sursa proprie. Pompele submersibile Magterm reprezinta cea mai buna optiune pentru pomparea apei de la adancimi mari, fiind produse rezistente si fiabile.

Ce este o pompa submersibila si cum functioneaza?

Pompa submersibila este acel produs folosit pentru pomparea apelor reziduale sau pentru drenarea apei, pentru irigatii si pentru a asigura apa cirenta in anumite locuinte in care nu exista inca o retea de apa.

Modul de functionare este simplu. Pompa este imersate in lichidul ce trebuie pompat, lichid ce are rol de racire al pompei. Pompa submersibila foloseste un motor inchis ermetic, fiind scufundata in pozitie verticala in apa si impingand fluidul cu ajutorul unei forte centrifuge spre suprafata sub forma unui jet puternic.

Componentele ce intra in componenta unei pompe submersibile includ carcasa, elementele de etansare, valvele si supapele ce se ocupa de reglarea presiunii, precum si motorul, duzele care permit conectarea conductelor sau furtunelor de apa ce fac legatura cu exteriorul.

Intretinerea pompei submersibile este simpla si necesara pentru ca aceasta sa deserveasca gospodaria o perioada indelungata de timp. In primul rand, pompa trebuie sa fie montata in mod corect si folosita conform cerintelor, verificata pentru a nu exista posibilitatea patrunderii apei in interior, provocand un scurt-circuit al motorului, iar schimbarea uleiului joaca un rol la fel de important.

Alegerea in mod corect a pompei submersibile

Inlocuirea pompei vechi sau alegerea unei pompe submersibile pentru o mai buna organizare a gospodariei nu este o provocare foarte mare. Inainte de a alege un anumit model, trebuie avuti in vedere anumiti parametrii, precum debitul sau cantitatea de apa pompata intr-un anumit interval de timp, exprimat in metri cubi pe ora, dar si inaltimea de pompare in metri a coloanei de apa.

In plus, cumparatorii vor mai tine cont si de tipul de fluid pompat (apa curata, sarata, de put sau termala),m de temperatura si ph-ul apei, de adancimea si diametrul putului, de presiunea necesara consumatorului, de nivelul dinamic al apei, dar si de alte caracteristici importante.

Parteneri