Tudorel Toader, ministrul care iese din ordinul Dragnea

Sunt încă ministru al Justiției, a spus , joi,Tudorel Toader, și ca membru al Guvernului îmi îndeplinesc obligațiile. Așa că independentul Toader le-a explicat jurnaliștilor agenda sa de lucru de astăzi. El a dat și explicații de fond:

” Eu fac parte, chiar dacă independent, dintr-un Guvern, un Guvern care am văzut că ieri a pierdut sprijinul politic, dar care are încă suportul juridic. Personal, cred că, în momentul în care se retrage sprijinul politic pentru un Guvern în ansamblul lui, se retrage implicit sprijinul politic și pentru fiecare membru al Guvernului, chiar dacă e membru de partid, al unui partid sau altul, sau dacă e independent. Sigur, voi respecta deciziile care vor fi luate pe cele două componente — politică și juridică”. Apoi ministrul a comentat, în notă ironică, ”neîndeplinirea” programului guvernamental imputat de Dragnea:
„Consultați graficul și programul de guvernare, vedeți că legile Justiției sunt planificate pentru final de lună iunie. Eu am anunțat de săptămâna trecută că le am pregătite, urma zilele astea să le prezint în Guvern, dar se pare că agenda are ALTE PRIORITĂȚI”. Pe de altă parte, dinspre Guvern vine informația că toți miniștrii au demisionat, inclusiv Toader, dar nu toate par a fi fost depuse. Ele trebuie să ajungă, în 15 zile, la Administrația Prezidențială.
C. Zamfir, AMPress