Tudorel Toader nu mai vrea ce vor Dragnea şi PSD. Supusul devine nesupus

Problema sancționării lui Tudorel Toader tinde să se transforme într-o problemă spinoasă pentru PSD și Liviu Dragnea. Deși declarativ, liderii social-democrați se întrec în ultimatumuri la adresa ministrului Justiției, cerând să vină cu ordonanțele pe justiție mult visate, în fapt conducerea PSD nu poate trece la represalii decât dacă vrea să riște să piardă controlul acestui domeniu pe termen nelimitat.

Potrvit unor surse din conducerea PSD, Tudorel Toader nu are de gând să vină cu niciun text de act normativ pe codurile penale și de procedură penală, care să poarte semnătura sa. Cu atât mai puțin cu o ordonanță de urgență care să permită revizuirea sentințelor definitive date de completele de cinci judecători, declarate deja neconstituționale de către judecătorii Curții. Același joc de glezne este practicat de către ministrul Justiției și în cazul protocoalelor secrete.

Mai mult, potrivit, surselor citate, Tudorel Toader s-a lăudat în cercurile academice ieșene că nu este dispus să vină cu nicio demisie în fața conducerii PSD.

Distribuie prietenilor

„Vrea să fie demis, să devină un fel de martir mai degrabă”, ne-au explicat sursele citate, strategia ministrului de resort.

Situația este e deplin cunoscută de Liviu Dragnea, prins între presiunea liderilor social-democrați din teritoriu și cea a Bruxelles-ului, care critică aproape orice pas făcut de actuala coaliție în domeniul justiției.

Conform surselor citate, în fapt Dragnea caută să amâne deznodământul în cazul acestui portofoliu până după alegerile europarlamentare, când în funcție de rezultat și de miniștrii candidați care vor prinde un loc de eurodeputat, este de așteptat să fie pusă în scenă o remaniere mult mai largă, care să nu se limiteze doar la Justiție.

„Dacă s-ar ajunge acum la demiterea lui Toader, am ajunge din nou la mâna lui Iohannis. Ne-a ținut în șah trei luni și mai bine cu Olguța”, ne-au explicat sursele citate, rațiunea pentru care schimbarea actualului ministru nu este salutară în acest moment.

Până atunci, liderul PSD caută să-și țină în frâu proprii oameni din partid, care -i cer de luni bune capul lui Tudorel Toader și impunerea unui înlocuitor mai obedient la Justiție care să vină cu ordonanțele mult dorite.

Citeşte mai mult pe Stiripesurse.ro