Tudose, la Belgrad: Integrarea Serbiei în UE o fac România-Grecia-Bulgaria prin infrastructură comună și dezvoltare economică

Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă la Belgrad, că integrarea Serbiei în Uniunea Europeană o fac România, Bulgaria și Grecia prin infrastructură comună, dezvoltare economică și schimburi culturale, aderarea efectivă rămânând doar o formalitate la care ne-am angajat toate cele trei țări ale Uniunii Europene să sprijinim cât putem Serbia.
„O să punctez câteva lucruri. Vorbim despre integrarea Serbiei în UE? Aceasta o facem noi, granițele Serbiei cu Uniunea Europeană sunt reprezentate de noi, de Grecia, de Bulgaria, de România. Integrarea Serbiei se face prin infrastructură comună, prin schimburile culturale, prin studenții sârbi care învață la Timișoara, prin construcția de drumuri, de autostrăzi, infrastructura energetică, infrastructură de IT. Apoi, aderarea efectivă rămâne doar o formalitate la care ne-am angajat toate cele trei țări ale Uniunii Europene prezente aici să sprijinim cât putem Serbia. Și nu neapărat sprijinit e cuvântul, ci de a-i ușura, de a-i facilita, atât pe Președinția bulgară, cât și a României în 2019, tot ceea ce înseamnă ajutor și îndrumare pentru această oficializare a statutului Serbiei față de Uniunea Europeană”, a explicat prim-ministrul român, la finalul Reuniunii cvadrilaterale România – Bulgaria – Serbia – Grecia, potrivit Agerpres.