• Home
  • Prima
  • Tudose: „Ponta e mincinos. Dragnea m-a trădat. Scriu o carte cu Grindeanu și Ciolacu. Vom povesti amănunte”

Tudose: „Ponta e mincinos. Dragnea m-a trădat. Scriu o carte cu Grindeanu și Ciolacu. Vom povesti amănunte”

mihai tudose trist

Invitat în emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, Mihai Tudose, fost premier al României, a spus adevărul despre relația pe care o are acum cu Liviu Dragnea și Victor Ponta, dar a scos la suprafață și multe dedesubturi politice.

Mihai Tudose a povestit pentru prima dată cum i s-a propus să ocupe funcția de premier și ce anume a declanșat schimbarea în relația cu Liviu Dragnea, liderul PSD de atunci. „Nu mi-am dorit funcția. A fost o discuție de jumătate de oră, cel mai mult a contat acordul familiei. Am avut o discuție cu familia și le-am spus că viața tuturor se va schimba și le-am spus că viața noastră liniștită va fi istorie. Am zis crezând în promisiunile lui Liviu Dragnea. O să scriem toți trei o carte (Sorin Grindeanu, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose) în care vom povesti amănunte”, a declarat Mihai Tudose la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, potrivit Wowbiz.ro, citat de click.ro.

Fostul premier a subliniat faptul că a fost înlăturat în momentul în care nu a mai făcut ceea ce dicta Liviu Dragnea, liderul PSD la vremea respectivă. „Am vrut doar să fiu premierul României. Legile justiției nu erau cerute de popor, ci de el. Legile se fac în Parlament cu dezbatere publică, nu se fac peste noapte. Nu am avut niciun fel de implicare în acest domeniu”, a mai spus Tudose.

În ianuarie 2019, Mihai Tudose a demisionat din PSD și a anunțat că se înscrie în Pro România, partidul lui Victor Ponta. El spune că Liviu Dragnea a fost primul om care l-a trădat. În ziua în care și-a semnat demisia știa că va veni și răzbunarea sa. „El singur m-a trădat, s-a trădat pe el. Eu nu am insistat la niciun coleg. Vă spun sincer că am spus de la început: mă votați că asta e viața, mă duc acasă. Asta a fost și răzbunarea mea că era previzibil ce se va întâmpla cu PSD. Partidul dacă o sa mai aibă 20% o să fie bine și așa a fost. Asta a fost răzbunarea mea pentru el: fă ce vrei tu și să vezi unde te duci. A fost previzibilă”, mai spune Mihai Tudose.

La 2 decembrie 2019, Mihai Tudose a demisionat din Pro România, formațiune condusă de Victor Ponta.  Tudose şi-a postat atunci pe Facebook cererea de demisie, cu mesajul ”Doar atât. Deocamdată…”. Iată că acum a venit continuarea poveștii: Mihai Tudose s-a dezlănțuit în emisiune, la adresa lui Victor Ponta.

„E mincinos, nu are cuvânt, nu conteaza nimeni pentru el. Există doar el și interesele lui. Nu poți să te duci împreună cu el să discuți și să mai fie și altcineva, să încercăm să facem ceva împreună și după ce pleaca unul să spui: da, mă, e ușor de dat din gură. De-asta am plecat. Nu pot să fac așa ceva. După ce a pățit-o în 2015, el m-a căutat. După alegerile europarlamentare când s-a văzut șef de partid a revenit Victor Ponta cel dinainte. Dragnea era previzibil, el nu. Și încă o chestiune: eu am luat la Brăila 36%, el a luat 10% la Gorj, la el acasă. Cât de ipocrit și mincinos să fii?”, a spus Tudose la Kanal D.

Parteneri