Țuțuianu : E scandalos! PSD primeşte mai mulţi bani de la stat ca două mari partide europene la un loc

Senatorul Adrian Țuțuianu, din Pro România, cere suspendarea finanțării partidelor politice de la bugetul statului. E vorba de 90 de milioane de euro, sumă  care scandalizează şi care poate căpăta  o altă destinaţie,  utilă pentru nevoile ţării. Iată postarea lui Adrian Ţuţuianu pe Facebook:

„E ireal unde s-a ajuns!

Finanțarea partidelor politice parlamentare de la bugetul statului este #scandaloasă: 90 de milioane de euro! Dacă, până în 2017, finanțarea se făcea ca procent din veniturile bugetului, acum se face ca procent din PIB.

Distribuie prietenilor

‼️ATENȚIE: banii aceștia sunt diferiți de cei din care se restituie cheltuielile electorale partidelor care fac pragul de 3%.

PRIVIȚI ACEASTĂ COMPARAȚIE:

Partidul Socialiștilor Europeni (PES) primește de la bugetul UE 16 milioane euro/an.

Partidul Popular European (PPE) primește de la bugetul UE 24 milioane euro/an.

Partidul Social Democrat (PSD) primește de la bugetul României 47 milioane euro/an.

‼️Subvenția partidelor politice este mai mare decât bugetul Academiei Române (409 > 334 milioane lei).

PRO ROMÂNIA solicită, prin amendament la buget, suspendarea finanțării partidelor pentru 2019 și transferul banilor către:

comunitățile locale;

proiectele începute de Guvernul Victor Ponta în Republica Moldova și lăsate neterminate (să nu uităm că acolo sunt alegeri foarte importante peste 2 săptămâni);

domenii vulnerabile, subfinanțate sau care au „primit” finanțare ZERO”.

Trecerea lui Adrian Ţuţuianu la partidul înfiinţat de Victor Ponta s-a petrecut după excluderea sa din PSD, pentru nesupunere la deciziile luate de unul singur de Dragnea şi sub angajamentul de a construi un partid social democrat mai puternic decât cel însuşit şi condus abuziv de actualul lider al PSD.

Aurelia Apostol, AMPress