Țuțuianu: Institutul Cantacuzino este de siguranță națională, fiind necesară suma de 25 de milioane de euro pe an

Institutul Cantacuzino este de importanță strategică, de siguranță națională, fiind necesară suma de 25 de milioane de euro pe an, urmând să producă vaccinuri în aproximativ doi ani, a declarat luni ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, președinte al Comisiei SRI.

„Încă nu l-am preluat. Legat de Institutul Cantacuzino, am primit sarcina în ședința de Guvern, sigur că am avut și o discuție prealabilă cu premierul pe această chestiune, am constituit un grup de lucru la MApN care să facă evaluarea situației institutului, un due diligence, ca să vorbim în limbaj foarte specific financiar, un due diligence juridic, am cerut să stabilească în ce condiții putem produce vaccinuri și putem desfășura alte activități de natură științifică în cadrul institutului și care ar fi alocarea minimă necesară. Acest colectiv lucrează împreună cu reprezentanții Ministerului Sănătății și cu conducerea Institutului Cantacuzino. Au termen de la mine 10 zile să-mi prezinte proiectul de act normativ și analiza la zi a situației acestui institut”, a declarat Țuțuianu la Palatul Parlamentului, notează Agerpres.

Potrivit ministrului, institutul va rămâne cu personalitate juridică, dar probabil va fi parte a unei direcții de cercetare din cadrul MAPN.